Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nin organizasyonu, NG Grup ev sahipliği ve Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin katkılarıyla düzenlenen “Yerel Basın İstişare Toplantısı” Afyonkarahisar’da yapıldı.
NG Afyon Wellness & Convention’da gerçekleştirilen programa; Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Abdulkadir Çay, Konya ve Bursa Basın İlan Kurumu Bölge Müdürleri, İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Ömer Süt, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Artuk, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ile çok sayıda gazeteci katıldı.
Toplantıda yerel gazetelerin ve internet haber sitelerinin karşılaştığı sorunlar, ekonomik sürdürülebilirlik, gazetecilerin çalışma koşulları ve medya sektöründeki dönüşüm masaya yatırıldı. Gazeteciler, sektörün geleceğine ilişkin beklenti ve çözüm önerilerini BİK Genel Müdürü Çay’a iletti.
Yerel basının şehirlerin hafızasını tuttuğunu belirten BİK Genel Müdürü Abdulkadir Çay, vatandaşların sorun ve beklentilerinin kamuoyuna aktarılmasında yerel gazetecilerin kritik bir görev üstlendiğini vurguladı. Çay, "Yerel basının geleceğini konuşurken aslında şehirlerimizin istikbalini, yerel demokrasiyi ve toplumsal hafızayı da beraberinde konuşmuş oluyoruz" dedi.
Çay, 2026 yılının ilk 7 ayında Afyonkarahisar ve Kütahya’daki yerel basın kuruluşlarına toplam 70 milyon TL’nin üzerinde resmi ilan ve reklam desteği sağlandığını açıkladı. Bu kapsamda:
Afyonkarahisar’daki gazete ve internet haber sitelerine 37 milyon TL’yi aşan destek verildi.
Kütahya’daki yayın kuruluşlarına ise 33 milyon TL’yi aşan kaynak aktarıldı.
Ayrıca BİK ve Kredi Garanti Fonu iş birliğiyle basın kuruluşlarının finansmana erişimini kolaylaştırmaya yönelik çalışmaların yürütüldüğü ifade edildi.
Staj ve İstihdam: İŞKUR ile imzalanan iş birliği protokolüne değinen Çay, bu yıl BİK Genel Müdürlüğü ve bölge müdürlüklerinde 65 üniversite öğrencisine staj imkânı sağlandığını kaydetti.
Kaliteli Habercilik: Dijital habercilikte kaliteye dikkat çeken Çay, "Sadece çok tıklanan haber iyi haber değildir" diyerek BİK Analitik’in yeni versiyonunun Temmuz ayında devreye alındığını ve yapay zekâ destekli nitelik ölçümleme çalışmaları yürütüldüğünü belirtti.
Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Artuk, yerel basının demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu belirterek iki ilin gazetecilerinin aynı platformda buluşmasının önemine dikkat çekti. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ise toplantının tecrübe paylaşımı ve ortak projeler açısından kıymetli bir buluşma olduğunu ifade etti.
Program, gazetecilerin sorularının yanıtlandığı soru-cevap bölümüyle sona erdi.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)