Ağrı

Ağrı’da kitap okuma rekoru kırdılar

Ağrı Valiliği himayelerinde yürütülen “Okuyan Şehir Ağrı Projesi” kapsamında il genelindeki öğrenciler, Eylül ve Ekim aylarında 622 bin 874 adet kitap ve 39 milyon 497 bin 536 kitap sayfası okuyarak büyük bir başarıya imza attılar

Ağrı’da kitap okuma rekoru kırdılar

Ağrı Valiliği himayelerinde yürütülen “Okuyan Şehir Ağrı Projesi” kapsamında il genelindeki öğrenciler, Eylül ve Ekim aylarında 622 bin 874 adet kitap ve 39 milyon 497 bin 536 kitap sayfası okuyarak büyük bir başarıya imza attılar. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, projenin öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarını pekiştirdiğini ve onları kitapların büyülü dünyasına yönlendirdiğini söyledi.
Ağrı’da eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan “Okuyan Şehir Ağrı Projesi” büyük ilgi görüyor. Proje kapsamında öğrenciler, aylık olarak okudukları kitap ve sayfa sayısı ile hangi kitapları okuduklarını öğretmenleriyle paylaşıyor. Okullardan gelen verilere göre, Eylül ve Ekim aylarında il merkezindeki öğrenciler tarafından okunan kitap sayısı 223 bin 21, okunan kitap sayfası sayısı ise 14.307.205 oldu. İl genelinde, öğrenciler tarafından okunan kitap sayısı toplamı ise 622 bin 874 adet kitap ve 39 milyon 497 bin 536 kitap sayfası olarak gerçekleşti. Bu rakamlar, geçen seneye göre yüzde 13,86’lık bir artış gösterdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, projenin öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarını pekiştiren, tiyatro, şiir dinletileri, münazaralar gibi aktiviteler ile onları kitapların büyülü dünyasına yönlendiren bir proje olduğunu belirtti. Kökrek, “Okuyan Şehir Ağrı projesine 2023- 2024 eğitim öğretim yılında da devam edilmektedir. İçerisinde kitap okuma, tiyatro, şiir dinletisi, kompozisyon yarışması, münazara yarışması gibi pek çok etkinliğin olduğu çok boyutlu bir proje olan Okuyan Şehir Ağrı projesinde, öğrencilerin aylık olarak okudukları kitap ve sayfa sayısı ile hangi kitapları okudukları öğretmenleri tarafından takip edilmekte bu veriler müdürlüğümüzle düzenli olarak paylaşılmaktadır. Öğrencilerimizin okudukları kitapları yakından takip eden, okudukları kitaplarla ilgili onlarla istişarelerde bulunan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Okunan kitap sayısının artış göstermesinden mutluyum. Fakat bununla yetinmeyeceğiz. Daha iyisi için en iyisi için okumaya, hep beraber okumaya ve öğrencilerimizi okumaya teşvik etmeye devam edeceğiz.” dedi.
Proje kapsamında öğrenciler, okudukları kitapların içerikleri, yazarları, karakterleri, temaları, mesajları gibi konularda öğretmenleriyle tartışıyor, kitaplarla ilgili yorumlarını ve eleştirilerini paylaşıyor. Ayrıca öğrenciler, okudukları kitaplarla ilgili tiyatro, şiir, kompozisyon, münazara gibi etkinliklere de katılarak hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Proje sayesinde öğrencilerin okuma becerileri, kelime hazineleri, hayal güçleri, eleştirel düşünme yetenekleri, iletişim becerileri, kültürel farkındalıkları ve genel kültürleri gelişiyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Dinar'da öğrenciler yetenek taramasından geçti
Spor

Dinar'da öğrenciler yetenek taramasından geçti

Afyonkarahisar Valiliği'nin himayelerinde yürütülen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında Dinar'da üçüncü sınıf öğrencileri yetenek taramasından geçti.

KÜMATFEN Olimpiyatı sınavları gerçekleşti
Bölgesel

KÜMATFEN Olimpiyatı sınavları gerçekleşti

Kütahya Nafi Güral Fen Lisesinde Kütahya Matematik ve Fen Bilimleri (KÜMATFEN) Olimpiyatı sınavları gerçekleşti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 7 bin öğrenciye kartlarını dağıttı
Bölgesel

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 7 bin öğrenciye kartlarını dağıttı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin ulaşım ücretlerini karşılama amacıyla başlattığı uygulamada 7 bin öğrenciye ulaşım kartı yardımı yaptı.

Burdur'da Yörük Yaşantısı Etkinliğiyle Öğrencilere Kökleri Hatırlatıldı!
Bölgesel

Burdur'da Yörük Yaşantısı Etkinliğiyle Öğrencilere Kökleri Hatırlatıldı!

Burdur'un Tefenni ilçesinde BESTE projesi kapsamında Yörük kültürü canlandırıldı. Etkinlikte Yörük çadırları kuruldu, yöresel türküler söylendi, halk oyunları oynandı ve geleneksel yemekler ikram edildi.

Burdur'u Temsil Eden Bucaklı Öğrenciler Türkiye Finallerinde!
Bölgesel

Burdur'u Temsil Eden Bucaklı Öğrenciler Türkiye Finallerinde!

Bucak Hüseyin Türker Ortaokulu öğrencileri, Ankara'da düzenlenen Oryantiring Ankara Grup yarışlarında elde ettikleri başarıyla Türkiye Finalleri'ne yükseldi. Detaylar haberimizde...

MAKÜ Anaokulu Öğrencileri Rektör Dalgar'ı Ziyaret Etti, Koltuğu Devraldı!
Bölgesel

MAKÜ Anaokulu Öğrencileri Rektör Dalgar'ı Ziyaret Etti, Koltuğu Devraldı!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla MAKÜ Anaokulu öğrencilerini makamında ağırladı.