Ağrı'da "Yem Bitkileri Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında 525 çiftçiye, yüzde 70 hibe destekli 90 ton korunga ve 30 ton yulaf tohumu dağıtıldı.
Ağrı Valiliği himayelerinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen proje çerçevesinde Tarım Park'ta Tohum Dağıtım Töreni düzenlendi. Törene Ağrı Valisi Mustafa Koç, il protokolü ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Proje dahilinde dağıtılan tohumlarla, toplam 10 bin 500 dekar tarım arazisinde yem bitkisi üretimi yapılması hedefleniyor.
Törende konuşan Vali Mustafa Koç, tarımın stratejik bir sektör olduğuna dikkat çekerek, "İlimiz hem üretim kapasitesi hem de sahip olduğu tarım potansiyeliyle ülkemizin önde gelen şehirlerinden biridir. Sanayileşme noktasında çalışmalarımız devam ederken, tarımsal alanda yürüttüğümüz projelerle çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını almalarını, ürün çeşitliliğini ve verimliliği artırmalarını hedefliyoruz" dedi.
Hayvancılıkta maliyetin büyük bir kısmını yem girdilerinin oluşturduğunu belirten Koç, "Bugün dağıtılan tohumlar, sadece bitkisel üretimde değil, hayvancılıkta da önemli bir katkı sağlayacaktır. Üreticilerimiz yem bitkisi üretimiyle maliyetlerini düşürecek, verimlerini artıracaktır" ifadelerini kullandı.
Ağrı'nın küçükbaş hayvan varlığı bakımından bölgede ilk üçte yer aldığına dikkat çeken Vali Koç, tarımsal desteklemelerin yanı sıra meraların, yaylaların ve çayırların da bu potansiyeli desteklediğini söyledi.
Koç, konuşmasının sonunda projeye katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, üreticilere bereketli bir sezon temennisinde bulundu.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)