Burdur

Ahmet Davutoğlu Burdur Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu “Cumhurbaşkanını biz sadece Cumhurbaşkanlığı yapması için seçeceğiz” dedi.

Ahmet Davutoğlu Burdur Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Burdur’da Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

29 Kasım 2022 Salı günü Burdur’a gelen, Bucak ilçesi ve il merkezinde çeşitli temaslarda bulunan, ziyaretler gerçekleştiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Burdur’daki ziyaret duraklarından biri de; Burdur Gazeteciler Cemiyeti (BGC) oldu.

Burdur’daki basın mensuplarının örgütlü gücü Burdur Gazeteciler Cemiyeti, siyasetçilerin de ilgi gösterdiği bir yer olma özelliğini sürdürüyor. Burdur’a gelen siyasi parti genel başkanları, Burdur Gazeteciler Cemiyeti’ni de ziyaret ederek, basın açıklamalarını, mesajlarını BGC ziyaretlerinde kamuoyuna aktarıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da gerçekleştirdiği Burdur gezisinde, Burdur Gazeteciler Cemiyeti’ni de ziyaret etmişti… Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu da Burdur turunda, kurmaylarıyla birlikte Burdur Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, başta; ‘basın özgürlüğü, ifade hürriyeti, Anadolu medyası, yerel basın’ konularında değerlendirmelerde bulunurken, güncel, siyasi meseleler hakkında da Burdur’daki gazetecilere konuştu, soruları cevapladı.

DAVUTOĞLU: “MHP LİDERİ EVİNDE TELEVİZYON DİZİSİ İZLESİN”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Burdur Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde bir gazetecinin MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin altılı masa toplantılarına, ‘altılı ganyan’ ifadesi kullanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna, “MHP lideri evinde televizyon dizisi izlesin. Hiçbir siyasi liderle doğru dürüst oturup selam vermeyen biridir. Hiçbir yerde görmezsiniz, halkın arasında görmezsiniz, devlet kademelerinde görmezsiniz. Bir resmî törenlerde görürsünüz bir de grup toplantılarında görürsünüz. Sayın Bahçeli böyle yorum yapacağına evinde otursun dizi izlesin. Öyle bir tanımlama ‘6’lı ganyan’ diyerek yaptığı şey nezaketsizlik. Her zaman yaptığı şey.” diyerek cevap verdi.

Davutoğlu şunları söyledi;

“SAYIN BAHÇELİ BÖYLE YORUM YAPACAĞINA EVİNDE OTURSUN DİZİ İZLESİN”

MHP lideri evinde televizyon dizisi izlesin. Hiçbir siyasi liderle doğru dürüst oturup selam vermeyen biridir. Hiçbir yerde görmezsiniz, halkın arasında görmezsiniz, devlet kademelerinde görmezsiniz. Bir resmî törenlerde görürsünüz bir de grup toplantılarında görürsünüz. Sayın Bahçeli böyle yorum yapacağına evinde otursun dizi izlesin. Bahçeli, Ankara’nın sokağında bile görülmez. Hakkari’yi, Diyarbakır’ı söylemiyorum. Buralar hep vatan toprağı. Vatan birliği söz konusuysa bir siyasi lider her köşeye gider. Yanında koruma ordusu olmadan girsin bakalım Diyarbakır sokağına, Konya, İzmir sokağına. Bir yerde Bahçeli ile gezip dolaştınız mı? Benim şurada gördüğüm ve yarım günde elini sıktığım Burdurlu kadar, 1 ayda 1 yılda sokakta insan eli sıkmadı. Bahçeli’yi kenara koyalım. Öyle bir tanımlama ‘6’lı ganyan’ diyerek yaptığı şey nezaketsizlik. Her zaman yaptığı şey.

“6 PARTİNİN ORTAK HÜKÜMET PROGRAMINI AÇIKLAYACAĞIZ”

Türk Demokrasisi 75 yıllık bir demokrasi. Hiçbir dönemde farklı düşüncelere sahip 6 siyasi lider bir araya gelip de memleket meselesini konuşmadı hiçbir dönemde. Bir örnek gösterin var mı? Bir kere toplanıp toplanıp dağılma değil. Aksine geçen sene 12 şubatta ilk toplantıyı yaptık. Türkiye’nin hükümet sistemi parlamenter sistem modelini açıkladık, temel ilkeler ve hedefler metnini açıkladık 29 mayısta benim ev sahipliğimde orada ekonomi de, sosyal yardımlarda, savunma sanayide var hepsi var. Ekonomik kurumların reform paketini açıkladık. TÜİK’i ne yapacağız, Merkez Bankasını ne yapacağız, ekonomik durumlar. Seçim güvenliğini açıkladık. Şimdi Anayasal düzeni açıklıyoruz. 10’uncu toplantıda 72 başlıkta içinde ekonomi, istihdam, tarım, sanayi, enflasyonla mücadele hepsi var. 6 partinin ortak, tabiri caizse hükümet programını açıklayacağız ve bu 6 parti hepsi farklı mecralardan geliyor. 6 siyasi lider bir araya gelmişiz. Ama Bahçeliyle Erdoğan’ın perde gerisi görüşmeleri biz bir defa yemek ikram ediyoruz birbirimize onlar birbirlerine kahve bile ikram ediyorlar mı bilmiyoruz. Ne yaptıklarını bilmiyoruz. Her buluşmamızda bildiri yayınlıyoruz. Erdoğan ve Bahçeli’nin görüşmelerinden tek bir açıklama duydunuz mu? Biz 2 lider şunu konuştuk, şuna karar verdik. 1 tane açıklama ya kendi kurmayları da bilmez. O yüzden son derece şeffaf bir şekilde yönetiyoruz. Parlamenter sisteme geçerken 6 lider, hangi ilkelerden geçiş sürecini yönetecek, nasıl yöneteceğimizi anlatacağız. Ondan sonra herkes kendi mücadelesini verecek. 72 alt başlıkta 9 ana başlıktaki politikalarımızı açıklayacağız. Dün bunların 36 tanesini, öyle toplanıp toplanıp dağılmıyoruz 36 önemli başlığı tek tek 6 lider, bazılarında bazı partiler farklı düşünüyordu oturduk konuştuk. 36 ana başlıkta enflasyonla mücadele var, sosyal yardımlar var, Sosyal Sigortalar Kurumu var, emekli maaşları var, EYT var hepsi var. Dün oturduk 6 lider tek tek bunların üzerinden geçtik. EYT konusunda ne yapacağız, maliyeti ne olur. Emeklilere ne yapacağız. Bunların hepsini konuşuyoruz. Öyle 6-7 saat boş geçmiyor. Bu arada iktidarın taktik ayak oyunları nedir, bunlara karşı biz ne yapacağız diye onları da konuşuyoruz. İlk defa Türkiye’de 6 parti bir araya geldi ve anayasa reformu, anayasa değişikliği paketi açıkladı. Hadi yapsınlar. Bahçeli bir şey açıkladı, Erdoğan ona onay verdi mi?.

“O MAKAMA GELİP TAYYİP ERDOĞAN’IN NASIL BOZULDUĞUNU BİLİYORUZ”

Dolayısıyla bizim öyle oturup dağılma değil. Bunlar bittiği zaman elimizde hükümet programı gibi 6 partinin her konuda anlaştığı bir bu metin olacak bir de 6 lider ülkeyi yönetirken hangi ilkelere göre yöneteceğiz, hangi temelde bu da elimizde olacak. Yani ülkeyi ne yapacağımızı, nasıl yapacağımızı, niçin yapacağımızı gazetecilerin 5 n 1 k prensibi gibi. Nerede olacağı belli Cumhurbaşkanının Çankaya’da olacak, ne zaman olacağı belli, seçimden bir gün sonra. Geriye ne kalıyor, nasıl, ne, niçin. Nasılı geçiş süreciyle tanımlayacağız, şöyle yöneteceğiz ülkeyi 6 lider diyeceğiz, ne ve niçini de bu hükümet programı ile yapacağız. Bunlar belli oldu mu oturup konuşacağız. Kim bu parametreler içinde Cumhurbaşkanı olacak. Masadan da dışardan da olabilir. Diyeceğiz ki 6 lider, ‘biz bütün siyasi sermayemizi arkana koyuyoruz, ama ülkeyi şu prensiplere göre yöneteceksin, şunları yapacaksın.’ Diyorlar ki bu vesayet, böyle Cumhurbaşkanı olmaz. Biz o makama gelip te Tayyip Erdoğan’ın nasıl bozulduğunu biliyoruz. Bir yüzükle geldi ne hale geldi sonunda. Arkadaşımız. Bir yüzükle girdiği yolda en vahşi servet aktarımı yapılıyor son 6 yıl içinde en vahşi. Fakir gittikçe fakirleşti. Burdur sokağında duyduğum feryatları. Burdur bereketli bir topraktır. Oradan aldı üç beş zengine devretti ve bunların çoğuyla da yakınları eşleri dostları bir grup. Şimdi isim vermek istemem ama bazı eski bakanların mal varlıkları niye araştırılmıyor Türkiye’de niye ben mal varlıkları araştırılsın diye çağrıda bulundum da Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım çıkıp diğerleri çıkıp niye ‘biz hazırız, araştırılsın’ demediler. Ben de bakanlık, başbakanlık yaptım. Araştırsınlar. Beni, birinci, ikinci üçüncü derece akrabalarımı araştırsınlar. Bütün bu süreçte haksız bir kişi varsa alsınlar parasını. Kim yaparsa onu söyledim ben Sayın Erdoğan’a hitaben o beni suçladığı zaman söyledim ben gelin bütün eski başbakan, Cumhurbaşkanı, Bakanların mal varlıkları araştırılsın. Mal varlığının kaynağını gösteremeyen herkesin bütün bu mal varlıkları alınsın şehit yakınlarına, gazilere, engellilere ayrılsın orada bir fonda tutulsun öyle kullanılsın.

“BİZİM CUMHURBAŞKANIMIZ SADECE CUMHURBAŞKANLIĞI YAPACAK”

Bunu niye söylüyorum, Cumhurbaşkanını biz sadece Cumhurbaşkanlığı yapması için seçeceğiz. İhalelere karışmayacak, kamu bankalarından kimlere kredi verilip verilmeyeceğine karışmayacak. Kimin malına el konulacak, kimin malına el konulmayacak karışmayacak. Yargıya kim cezalandırılacak, kim cezalandırılmayacak, kim hapse atılacak, kim hapisten çıkacak karışmayacak bizim Cumhurbaşkanımız. Onun için de bu ilkeleri koyuyoruz. Bu ikisi belli olacak, biz en başında söyledik. Hiçbir zaman biz şu ay açıklayacağız dedik mi? demedik. Bütün liderler, Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener, Sayın Babacan, Sayın Karamollaoğlu, Sayın Uysal hepimiz dedik ki ‘seçim takvimi açıklandığı gün açıklayacağız. Niye baskı yapıyorlar bize. Belki daha önce yaparız o bize bağlı bir şey. Ama kimse o soruyu sorma hakkına sahip değil. Ama merak etmeyin, öle bir çerçeve oluşturacağız ki bizim Cumhurbaşkanımız sadece Cumhurbaşkanlığı yapacak. Başka hiçbir iş yapmayacak. Ne yakınları ne çevresi Cumhurbaşkanlığı makamının semtinden geçemeyecek, geçmeyecek, yani o makamlarda dolaşmayacak, sadece Cumhurbaşkanlığı yapacak.”

burduryenigün

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Gelece Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Burdur'da
Bölgesel

Gelece Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Burdur'da

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Burdur’a geldi.

Davutoğlu Bucak'ta, Duranlar Sütü ziyaret etti
Bölgesel

Davutoğlu Bucak'ta, Duranlar Sütü ziyaret etti

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Bucak programı kapsamında Duranlar Süt A.Ş'ye ziyarette bulundu.

Genel Başkan Davutoğlu'ndan Bucak ziyaretleri
Bölgesel

Genel Başkan Davutoğlu'ndan Bucak ziyaretleri

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bir takım ziyaretler için Burdur'un Bucak ilçesine geldi.

Davutoğlu yarın Burdur’a geliyor
Bölgesel

Davutoğlu yarın Burdur’a geliyor

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, seçim gezilerine başladı. Bu kapsamda Burdur kent merkezi ve Bucak ilçesine ziyarette bulunacak.

Eski Başbakan Davutoğlu Bucak'a Geliyor
Bölgesel

Eski Başbakan Davutoğlu Bucak'a Geliyor

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Burdur ziyareti kapsamında Bucak'a da ziyarette bulunacak.

Bucak Boğazköy'de yağmur duası yapıldı
Bölgesel

Bucak Boğazköy'de yağmur duası yapıldı

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Boğazköy'de yağmur duası yapıldı. Köylü halkı yağmur duası ederek kuraklığın sona ermesini dilediler.