Başkan Kurt, 8.Uluslararası Ahşap Heykel Festivali'nde sanatçılarla bir araya geldi; İkinci gün de festival coşkusu devam ediyor.
Odunpazarı Belediyesi 8. Uluslararası Ahşap Heykel Festivalinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Festivalin ikinci gününde, yerli ve yabancı sanatçılar ahşap heykellerini şekillendirmeye başladı. Ahşap heykellerin büyüleyici dünyasına tanık olmak isteyen sanatseverler, Odunpazarı'na akın ediyor.
Bu yılki festival, sanatı ve kültürü bir arada sunan renkli etkinliklere sahne oluyor. Sahne programları kapsamında ilk olarak Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürlüğü sanatçıları tarafından müzik konseri gerçekleştirildi. Birbirinden özel eserlerin seslendirildiği müzik konserinde vatandaşlar keyifli zamanlar geçirdi. Ardından Odunpazarı Belediyesi Gündüz Bakımevi ve Kreşleri öğrencilerinin renkli ve neşeli gösterileri festival atmosferine farklı bir neşe kattı. DJ Performans bölümünde modern ritimleri ve eğlenceleri parçalar ile katılımcıları coşturan Mister and Missus, enerjisiyle festivalin ruhunu bir başka boyuta taşıdı. Festivalin ikinci gününün son sahne gösterisi ise "Gece Tarifesi" konseri oldu. Geceyi büyük bir müzik şölenine dönüştüren konserde, katılımcılar unutulmaz bir müzikal yolculuğa çıktı.
Başkan Kurt sanatçıları yalnız bırakmadı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, festivalin ikinci gününde alanı ziyaret ederek, sanatçılarla bir araya geldi ve eserlerin yapım sürecini yakından inceledi. Başkan Kurt, ayrıca festival alanında kurulan stantları da gezerek, stant görevlileri ile sohbet etti.
Festivalin bu sene de büyük bir ilgiyle devam ettiğini belirten Başkan Kurt, "Sanatın ve kültürün güç birleştirdiği bu tür etkinliklerin, hem bölge ekonomisine katkı sağladığını hem de sosyal bağları güçlendirdiğini düşünüyoruz. Tüm katılımcılara ve sanatçılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.




Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)