Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından Ahu Tuğba’nın ABD’nin Miami kentindeki evinde gerçekleşen ani vefatı, tüm Türkiye'yi derinden sarsmıştı. Cenazesinin ülkeye getirilmesi sürecinde yaşanan bürokratik engeller ve kızı Anjelik Calvin’in annesinin ardından paylaştığı yürek burkan mesajlar magazin dünyasının gündeminden düşmezken, usta sanatçının ölümüne ilişkin resmi otopsi raporu nihayet açıklandı.
Ahu Tuğba’nın vefatının ardından kamuoyunda oluşan soru işaretleri, ABD'li adli tıp yetkililerinin hazırladığı otopsi raporuyla aydınlığa kavuştu. Magazin basınına yansıyan rapor detaylarına göre 69 yaşındaki usta sanatçı, doğal nedenlere bağlı olarak hayatını kaybetti.
Annesinin kaybıyla büyük bir yıkım yaşayan Anjelik Calvin, resmi otopsi sonuçlarını şu sözlerle duyurdu:
"Otopsi sonucu doğal ölüm olarak rapora geçmiş. Ölüm nedeni hipertansif kardiyovasküler hastalık... Tansiyonun yükselmesi sonucu meydana gelen hipertansiyon, maalesef ölüme neden olmuş."

1 Eylül'de Miami'deki evinde hayata gözlerini yuman Ahu Tuğba’nın cenazesi, uzun süren prosedürlerin ardından eylül ayının sonlarına doğru Türkiye’ye nakledilebilmişti. Türk sinemasına yıllarca emek veren sanatçı için Beyoğlu Atlas Sineması’nda resmi bir anma töreni düzenlenmiş ve usta oyuncu 28 Eylül'de İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanmıştı. Tören esnasında ayakta durmakta güçlük çeken kızı Anjelik, yaşadığı süreci "Hiçbir evlat annesini öyle görmek istemez. Annemin vefatından sonraki günler benim için tam bir kabustu" diyerek ifade etmişti.
Annesine olan derin özlemini ve acısını sosyal medya hesaplarından sık sık dile getiren Anjelik Calvin, geçtiğimiz günlerde doğum gününde yaptığı paylaşımla takipçilerini duygulandırdı. Annesinin kendisini dünyaya getirmek için doktorların tüm risk uyarılarına rağmen okyanusu aştığını belirten Calvin, şu duygusal ifadeleri kullandı:
"Annem; bugün beni ölümüne, doktor 'ölebilirsin' dediği halde, 'Hayır, o ABD'de doğacak' diyerek, okyanusu aşarak dünyaya getirdiği gün... Kokunu çok özledim, keşke yeniden çocuk olsam. Anne çok acı çekiyorum. Derin bir ıstırap içindeyim. Kalbim ağrıyor, Allah'ım dayanamıyorum artık. Anneme kavuşmak istiyorum."
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)