Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Aile Akademisi’nde, 2025 "Aile Yılı" kapsamında yeni evlenen ve evliliğe hazırlanan çiftler için evlilik öncesi eğitimlere başladı.
"Adım Adım Evlilik Eğitimi" başlığıyla sunulan program, çiftlere sağlıklı ve güçlü bir evlilik için ihtiyaç duyabilecekleri temel bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlıyor.
Toplam üç hafta sürecek programla salı ve perşembe günleri gerçekleştirilecek eğitimlerde katılımcılara evlilikte roller, iletişim, kriz yönetimi, nezaket ve sabır gibi ilişki dinamiklerinin yanı sıra mahremiyet, ebeveynliğe hazırlık, bütçe yönetimi ve öfke kontrolü gibi konular hakkında bilgi verilecek.
Evliliğin yol haritası
Eğitimin son bölümündeki "Evliliğin Yol Haritası" ile katılımcılar, öğrendikleri tüm bilgileri bir araya getirerek evliliklerine sağlam bir temel oluşturma fırsatı bulacak. Eğitim sonunda katılımcılara katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verilecek.
Eğitim sevgi ve anlayış temelli bir yuva kurmak isteyen çiftler için önemli bir rehber olacak. Eğitimden faydalanmak isteyen çiftler ise, Gaziantep Ailem Mobil Uygulaması (GAİLEM) uygulaması ve gaziantepailem.com internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecek.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 2025 Aile Yılı kapsamında yürüttüğü evlilik öncesi eğitim programına katılım, belediye tarafından sunulan evlilik desteklerinden faydalanabilmek için de bir ön şart olarak başvurularda kayda alınıyor.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)