İstanbul

Akaryakıtta okkalı zamların üstüne yeni zamlar kapıda!

Son dönemde yaşanan art arda gelen zamlarla birlikte 36 lirayı geçen benzin ve motorin fiyatlarına yeni zamların yolda olduğu açıklandı. Detaylar haberimizde...

Akaryakıtta okkalı zamların üstüne yeni zamlar kapıda!

Son dönemde yaşanan art arda gelen zamlarla birlikte 36 lirayı geçen benzin ve motorin fiyatlarına yeni zamların yolda olduğu açıklandı. OPEC+ ülkelerinin üretim kesintisi nedeniyle brent petrolün varil fiyatının 86 dolara çıkması, akaryakıt fiyatlarına olumsuz etki edebilir.

Benzin ve Motorine Yeni Zam Haberleri Geldi

Son dönemde yaşanan art arda gelen zamlarla birlikte 36 lirayı geçen benzin ve motorin fiyatlarına yeni zamların yolda olduğu açıklandı. OPEC+ ülkelerinin üretim kesintisi nedeniyle brent petrolün varil fiyatının 86 dolara çıkması, son 4 ayın en yüksek seviyesine işaret ediyor. Bu gelişmenin, akaryakıt fiyatlarına önümüzdeki günlerde yeni bir zam olarak yansıması bekleniyor.

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yükselişin temel nedenleri arasında vergi artışları, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve döviz kurundaki artış yer alıyor. Ardı ardına gelen zamlar sonucunda benzin ve motorin fiyatları 36 lirayı geçti. OPEC+ ülkelerinin üretim kesintisine gitmesi, petrol fiyatlarını son 4 ayın en yüksek seviyesine taşıdı. Bu gelişme, yakın gelecekte akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam olarak yansıyabilir.

Brent Petrol 86 Doları Aştı

OPEC+ ülkelerinin üretim kesintileri, petrol fiyatlarını yükseltti ve brent petrolün varil fiyatı dört ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Önde gelen petrol üreticisi ülkeler, global piyasaları daha sıkılaştırmak ve fiyatları desteklemek amacıyla arzı düşük tutma sözü verdiler. Bu durum, brent ham petrolün varil başına 86,49 dolara yükselmesine neden oldu. ABD Batı Teksas(WTI) tipi ham petrol de varil başına 83,05 dolar seviyesine ulaştı. Bu gelişmeler, petrol fiyatlarındaki artışın akaryakıt fiyatlarına yansıma ihtimalini güçlendiriyor.

Akaryakıta Yeni Zamlar Kapıda

Akaryakıt fiyatları, döviz kuru ve uluslararası petrol fiyatlarındaki değişimlere bağlı olarak belirleniyor. Son dönemde dolar kuru ve brent petrol fiyatlarındaki yükseliş, akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam gelebileceğine işaret ediyor. Özellikle dolar kurunun 27 lira sınırında seyretmesi ve brent petrolün 86 doları aşarak son 4 ayın zirvesine ulaşması, akaryakıt fiyatlarına olan etkiyi artırıyor. Eğer döviz kuru ve petrol fiyatlarında önemli bir değişiklik olmazsa, önümüzdeki günlerde akaryakıta yeni zamların gelmesi bekleniyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    KIZDIM
  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Akaryakıta Gece Yarısı Nefes Kesecek Zam! İşte akaryakıt zammı
Bölgesel

Akaryakıta Gece Yarısı Nefes Kesecek Zam! İşte akaryakıt zammı

Akaryakıt fiyatlarına nefes kesecek bir zam daha geliyor! Motorin litre fiyatına gece yarısı yapılacak 2,55 TL'lik zamla birlikte fiyatlar uçacak. İşte İstanbul, Ankara, İzmir'de güncel fiyatlar... İşte detaylar...

Akaryakıta Pazartesi gecesi çok okkalı zam geliyor! Pompa yansıyacak
İş Dünyası

Akaryakıta Pazartesi gecesi çok okkalı zam geliyor! Pompa yansıyacak

Akaryakıtta zam furyası devam ediyor. 12 Şubat Pazartesi günü gece yarısından itibaren motorine 1 TL'nin üzerinde zam gelmesi bekleniyor. Zam pompaya yansıyacak. İşte detaylar...

Zam sonrası yeni zam bekleniyordu! Son anda zam ertelendi
İş Dünyası

Zam sonrası yeni zam bekleniyordu! Son anda zam ertelendi

Araç sahipleri her gün acaba akaryakıta yeni zam gelecek mi diye düşünüyor. Motorin ve mazot zamları gündemden düşmüyor. Akaryakıta yeni zam gelecek mi? Akaryakıt fiyatları bugün kaç para? sorusuna yanıt arayan sürücülere kötü haber geldi. Daha yeni zam gelen motorin haberinin ardından, motorin ve benzine beklenen yeni zam ertelendi.

Akaryakıta Pazartesi gecesi okkalı zam geliyor!
İş Dünyası

Akaryakıta Pazartesi gecesi okkalı zam geliyor!

Son dakika haberleri ile brent petrol 80 dolar seviyesini aştı. Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere akaryakıt fiyatlarına zam bekleniyor. Petrol piyasasındaki güncellemeleri ve 27 Ocak 2024 benzin-motorin fiyatlarını öğrenmek için detaylar haberimizde!

Akaryakıta zam göründü! Okkalı zam o gece geliyor
İş Dünyası

Akaryakıta zam göründü! Okkalı zam o gece geliyor

Akaryakıta zam var mı? Motorine zam gelecek mi? Pazartesi gününü salıya bağlayan gece motorine 1,38 TL'lik zam gelmesi bekleniyor. Detaylar ve akaryakıt fiyatlarının nasıl hesaplandığı hakkında bilgi için haberimizi inceleyin.

Akaryakıta Pazar gecesi kallavi zam geliyor! Pompa üzecek
İş Dünyası

Akaryakıta Pazar gecesi kallavi zam geliyor! Pompa üzecek

28 Ocak Pazar günü gece yarısından itibaren motorine zam gelmesi bekleniyor. Motorine 1 TL civarında zam gelmesi bekleniyor. İşte detaylar...