Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, kentsel dönüşüm projelerini Akdeniz ilçesinde ilk kez hayata geçirmesi nedeniyle, ’Zirvedekiler Başarı Ödülleri’ töreninde ’Yılın hizmet projesi’ dalında ödül almaya hak kazandı.
Kent protokolünü buluşturan, siyaset, sanat, eğitim, spor ve iş dünyasından isimleri bir araya getiren ’7. Zirvedekiler Başarı Ödülleri’ töreninde, ’Yılın hizmet projesi’ dalında verilen ödülü Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın elinden alan Başkan Gültak, depremin değil çarpık ve plansız yapılaşmanın öldürdüğünü söyledi. On binlerce insanın yaşamını yitirmesine, binlerce insanın da yaralanmasına yol açan 6 Şubat 2023 ve 17 Ağustos 1999 Gölcük depremlerini hatırlatan Başkan Gültak, kentsel dönüşüm projelerinin tüm Türkiye genelinde bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Kentsel dönüşümün önemine değinerek, “Depremleri engelleyemeyiz ama şehirlerimizi planlarken dikkatli olursak ve kentsel dönüşüm projelerine önem verirsek depremden en az zararı görürüz” diyen Başkan Gültak; “Nitekim 6 Şubat depremlerinde TOKİ’nin yaptığı konutların hiçbirinin yıkılmadığını gördük. Dolayısıyla çözüm belli. Biz de Akdeniz’de göreve geldiğimiz günden beri bölgemizde 500 yeni konutu bitirdik, Barış Mahallesi’nde 500 konut da bitmek üzere. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Mersin’in düzelmesi için kentsel dönüşüm şart. Mersin’in değişimi ve dönüşümü için verdiğimiz mücadelede verdiği desteklerden dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının ardından Başkan Gültak, törende ödül almaya hak kazanan bazı isimlere de ödüllerini takdim etti.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)