Kavurucu sıcaklar ülke genelinde etkisini sürdürürken, 17 Temmuz Pazartesi günü AEDAŞ’ın tarihinde görülmemiş bir tüketim rekoru yaşandı. Antalya, Burdur ve Isparta’da gün içinde tüketim 52 milyon kWh’yi aştı. AEDAŞ, artan enerji talebine yanıt vermek için sahadaki ekip sayısını en üst düzeye çıkardı.
Dünyanın geleceğini tehdit eden iklim kriz, olağanüstü hava olaylarının çok daha sık yaşanmasına neden oluyor. Son bir haftadır Türkiye’yi te etkisi altına alan kavurucu sıcaklar, elektrikte rekor tüketimi de beraberinde getirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ’nin (AEDAŞ) elektrik dağıtım hizmeti sunduğu Antalya, Burdur ve Isparta’da da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerine çıkınca, bölgede klima kullanımın artışın etkisi ile elektrik tüketimi de bugüne kadar tarihinde görülmemiş seviyelere ulaştı.
“17 Temmuz günü bölge tarihinde görülmemiş bir tüketim yaşandı”
Türkiye’nin turizm başkenti Antalya ile Burdur ve Isparta’da 11-17 Temmuz tarihleri arasında toplam elektrik tüketimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 329,7 milyon kWh’ye ulaştı. Bu tarihler arasında her gün yeni bir rekor kırılırken 17 Temmuz Pazartesi günü şimdiye kadar bölgede görülmemiş bir tüketim rakamına ulaşıldı. 17 Temmuz’da elektrik tüketimi geçen yılın aynı gününe kıyasla yüzde 29 gibi yüksek bir oranda artarak 52 milyon kWh’yi aştı.
"AEDAŞ sahadaki ekip sayısını artırdı"
Geniş bir coğrafyada hizmet verdiklerini dile getiren AEDAŞ Manavgat Bölge Müdürü Düzgün Dolu, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan hava tahminlerini değerlendiren ekiplerimizin uyarısı ile artan enerji talebine en iyi şekilde yanıt vermeye çalışıyoruz, mesai saatlerinde düzenlemeye giderek sahadaki ekip sayımızı en üst seviyeye çıkardık. Elektrik tüketim rakamlarındaki bu artış elektrik şebekesinin de yükünü artırdı. Aşırı yük nedeniyle bazı bölgelerde zaman zaman arızalar yaşanabiliyor, ancak sahadaki ekiplerimiz arızalara en kısa sürede müdahale ederek bölgenin yeniden enerjilendirilmesini sağlıyor. Bu arada olabilecek yangın tehlikesine karşı kamu kurumları ile koordineli hareket ederek, güvenlik için tedbirler alıyoruz” dedi.iha

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)