Akdeniz Üniversitesi Havacılık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen İnsansız Hava Aracı (İHA-1) Pilotu Eğitimi başarıyla tamamlandı. Eğitimi başarıyla bitiren kursiyerler, uluslararası geçerliliğe sahip İHA-1 Ticari Pilot Sertifikası almaya hak kazandı.
Merkez Müdürü Doç. Dr. Ahmet Çoşgun, insansız hava araçlarının sivil ve ticari alanlarda kullanımının hızla arttığını belirterek, bu doğrultuda nitelikli ve yetkin İHA pilotları yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yetkilendirmesiyle gerçekleştirilen eğitim, 24-27 Şubat tarihleri arasında İHA Eğitim Kuruluşu yetkisine sahip merkezde yapıldı. Toplam 36 saat süren program kapsamında teorik ve uygulamalı eğitimlerin yanı sıra 4 saatlik Temel Radyo Haberleşme Eğitimi verildi. Programa 26 kursiyer katıldı.
Eğitim süreci, Merkez Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ramazan Uyar ile İdari İşler Birim Sorumlusu Osman Özgürler koordinasyonunda yürütüldü. Eğitimlerde Doç. Dr. Dr. Ahmet Çoşgun, Öğr. Gör. Ramazan Uyar, Öğr. Gör. Levent Uzunsakal ve Öğr. Gör. Ömer Aydoğan görev aldı.
Programı başarıyla tamamlayan kursiyerler, uluslararası geçerliliğe sahip İHA-1 Ticari Pilot Sertifikası almaya hak kazandı.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)