İstanbul

Akıllı yangın dolabı üretildi

İstanbul’da bir firma, yangın dolaplarını otonom hale getirerek, olay anında alevlere kolaylıkla müdahale edilebilen akıllı yangın dolabı üretti.

 Akıllı yangın dolabı üretildi

İstanbul’da bir firma, yangın dolaplarını otonom hale getirerek, olay anında alevlere kolaylıkla müdahale edilebilen akıllı yangın dolabı üretti.
İstanbul’da yıllardır metal dolap üretimi yapan KarmaGrup, ürettiği konvansiyonel yangın dolapları ile önemli bir hizmete imza attı. Firma 2 farklı yangın dolabı üretti. İlkinde klasik tut, çevir, çek tipi dolabını hizmete sokan firma, bir diğer ürünüyle de su basıncını ve binadaki ısıyı ölçerek yangın ihtimalleri değerlendiren yeni nesil, akıllı yangın dolabının üretimini yaptı.
Yıllardır metal dolap işlerinde bulunan ve 2 farklı türde yangın dolabı üreten KarmaGrup Kurucu Başkanı Ahmet Suyabatmaz, “Şu anda tasarlamış olduğumuz bu standart bir yangın dolabıdır. Tüm dünyada geçerli prensiplere sahiptir. TSE ve CE belgelidir. Biz Türkiye’ye daha iyi katkılar sağlamak amacıyla bunu ’Smart Fire Hose’ yani akıllı yangın dolabı olarak tasarladık. Dünyada bütün yangın dolapları üç prensipte çalışır. Tut, çevir ve çekle burada hortuma ulaşabilirsiniz. Bu hortuma ulaştığınızda bu hortumun mevcut sisbaşı direkt yangına müdahale edip sizi koruma altına alır. Sonrasında da çıkan yangını söndürmüş olursunuz. Biz bunu tam anlamıyla bu prensiplerden dışında, yangınımız ülke bazlı olarak istenilen derecelerin maksimumda kendi kapağını açarak kendi hortumunu salarak bir insanın daha kurtulmasını sağlayacaktır. Bu projeyi yapmaktan gurur duyuyoruz. Tüm kurumlara tüm kuruluşlara hizmet veriyoruz” dedi.
Ürettikleri akıllı yangın dolaplarının otomatik olarak bir insan canı daha kurtarma ihtimali olduğunu ifade eden Suyabatmaz, “Yıllardır insanların hayatını kolaylaştıran projelerle sizlerle olduk. Mevcut yaptığımız akıllı yangın dolabımızda tamamıyla yapay zeka mevcut, tüm binalarda yönetimlerine bir kod veriyoruz. Bu kod ile kendileri mevcut suyun basıncı var mı? Yok mu? Sonrasında herhangi bir yangında insanların tavizinden dolayı doğabilecek ölümleri engellemiş oluyoruz. Biz insanların yanındayız. Tüm halkımızla hizmet vermeye devam edeceğiz. Mevcut tüm binalarımıza, kurum, kuruluşlarda, okulların hepsinde mevcut tesisatından bu vanadan su akımı sağlanıyor. Bu basıncımızı bizim mevcut akıllı yangın dolabımız içerisinde basınç azaldığında mesela bir su kesikliği oldu. Kesildiğinde otomatik bildirim yapıyor. Yönetime diyor ki şu dolapta, şu kutuda, şu katta mevcut bir su basıncının kesilmiş olduğunu belirtiyor ve müdahale etmesini hemen sağlıyor. Bu tavizden dolayı da insanlara hayat bahşediyoruz. Bu sistemde otomatik olarak bir insan canı daha kurtulabiliyor. Biz bunları düşünerek tasarladık bunu. Çalışma prensibi şudur. Buradan gelen su basıncı otomatik olarak, bilgi olarak girdiğinde kapımız otomatik açılıyor. Açıldıktan sonrasında işimiz makara sistemi robot kolumuz. Bu hortumu aşağıya doğru salmayı sağlıyor. Bu salma sonrasında da yoldan geçen herhangi bir itfaiye olmak zorunda değil. Zaten dolabımızda, en yakın itfaiyeye bilgi verdi. Hangi dolapta, hangi bölgede yangın var diye. Sonrasıyla alakalı direkt insanlar yoldan geçen bir canlının daha ölmemesi amacıyla müdahale etmesi için kafasını çevirdiğinde direkt bir yangına daha çıkmadan söndürmüş oluyoruz. Bunun haricinde mevcut yangın dolaplarıyla alakalı yangın ekipman dolapları da yapıyoruz. Bütün baltadır, kumdur, bütün okullarda, hastanelerde zorunludur bu. Her yapılan binada özellikle bir deprem yaşadık. Bu depremde komple 10 şehrimiz yeniden yapılıyor. Biz bu sektörle alakalı çok büyük yatırımlar yaptık. Tüm şehirlerde yangın dolaplarını fiyatı en uygun şekilde bu şehirlere temin edebiliriz” şeklinde konuştu. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.