Aksaray Belediyesinin 11 ayın sultanı Ramazan ayında Ulu Cami avlusunda açtığı iftar çadırında her gün 3 bini aşkın kişi aynı sofrada ezan sesiyle orucunu açıyor.
Belediye Başkanı Evren Dinçer tarafından geleneksel hale getirilen ve Ulu Cami önünde kurulan iftar çadırında her gün 3 bin kişi ağırlanıyor. Tarihi Ulu Cami önünde kurulan iftar çadırında her gün kimsesiz ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarla birlikte çeşitli nedenlerle evinde orucunu açamayacak kişilere 1 ay boyunca hizmet veriliyor. Çadırda her gün tatlı, çorba, pilav ve ana yemek olmak üzere 4 çeşit yemek ikramında bulunuluyor.
Ramazan ayının manevi bereketini tüm şehirde yaşatmak için birçok sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlediklerini belirten Belediye Başkanı Evren Dinçer, Ramazan ayında düzenledikleri sosyal ve kültürel çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, “Ramazan’ın ilk gününde hizmet vermeye başladığımız İftar çadırımızda, ramazan ayı boyunca binlerce hemşerimizin aynı iftar sofrasında buluşmasını sağlıyoruz. Her gün 3 bin insanımız yemek hizmetimizden yararlanıyor. Bu vesileyle sadece ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız değil Ramazan ayının en güzel hasletlerinden biri olan paylaşmak ve hep bir arada olma özelliğimizi bu Ramazan ayında da yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayı boyunca iftar çadırının yanı sıra sıcak yemek ikramımız, evde bakım hizmetlerimiz ve gıda kolisi dağıtımlarımızı artırarak devam ettiriyoruz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı Ulu cami önünde kurduğumuz iftar çadırımıza davet ediyorum” dedi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)