Konya

Akşehir coğrafi işaretli lezzetlerini YÖREX’te sundu

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, coğrafi işaretli lezzetlerini Yöresel Ürenler Fuarı (YÖREX)’nda tanıtıldı.

Akşehir coğrafi işaretli lezzetlerini YÖREX’te sundu

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, coğrafi işaretli lezzetlerini Yöresel Ürenler Fuarı (YÖREX)’nda tanıtıldı.
2-5 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen YÖREX, Yöresel Ürünler Fuarı’na Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Akşehir Ticaret Borsası ve Akşehir Ziraat Odası ile birlikte katılım sağladı. Fuar çerçevesinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilere Akşehir’in yöresel lezzetleri tanıtıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle Antalya Ticaret Borsası tarafından düzenlenen YÖREX, ANFAŞ Fuar Merkezi’nde açıldı. Akşehir’in tanıtımının yapıldığı standa, yerli ve yabancı ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi. Bu yıl kapılarını 12. kez açan YÖREX’te temsili Nasreddin Hoca ile fotoğraf çektirmek isteyenler adeta birbiriyle yarıştı. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan ve yönetimi, Akşehir Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Doğru ve yönetimi, Akşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Akşehir standında fuara gelen misafirleri karşıladı.
Akşehir standında temsili Nasreddin Hoca ziyaretçilerle fotoğraf çektirirken, Akşehir’in coğrafi işaretli lezzetleri olan; peynir baklavası, tandır kebabı, herse ve kiraz lokumu ikram edildi. Stantta, Akşehir Belediyesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı ortaklığı ile kadınların iş hayatına katılması amacıyla kurulan Kadın Girişimciler Kooperatifi’nin kurutulmuş meyve cipsleri de yer aldı. Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri tarafından üretilen kırmızı işlenmiş meyvelerden ürünler ve helva çeşitleri de ikram edildi. Ayrıca Akşehir Belediyesi; faaliyetlerini, kültürünü ve gelenekleri anlatan yayınlarını da gelen ziyaretçilere takdim etti.
Fuarla ilgili konuşan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, “Akşehirimiz; bünyesinde bulundurduğu köklü tarihin yanı sıra büyük bir kültür hazinesine de sahiptir. Ünlü halk bilgesi, nüktedan, devrinin ilim adamı Nasreddin Hoca; 13. yüzyılda Akşehir’de yaşamış ve Asya’dan Avrupa’ya, Amerika’dan, Afrika’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada üne kavuşarak evrensel bir kimlik kazanmıştır. Akşehir’imiz; camileri, kilisesi, hamamları, medreseleri, tarihi cumbalı evleri, çarşıları ile turizmin uğrak noktası, gözbebeği konumundadır. Akşehir’imiz 16 Türküsü ve 8 adet folkloru ile kadim bir kültür deryasıdır. Sultan Dağları eteklerinde kurulu olan şehrimiz, dağ turizmi açısından da oldukça zengin bir potansiyele sahiptir. Tırmanış, yürüyüş (treeking) ve kamp yapma açısından oldukça elverişli olan dağlarımız; yamaç paraşütü sporcularının da tercih ettiği yerler arasında yer almaktadır. Bu fuarda; Ticaret ve Sanayi Odamız, Ziraat Odamız ve Ticaret Borsamız ile birlikte tüm bu güzellikleri ziyaretçilerimize aktarabilmek için yerimizi aldık” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya YÖREX, ziyaretçi rekoru kırdı
Etkinlik

Antalya YÖREX, ziyaretçi rekoru kırdı

Antalya'da düzenlenen 12. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 4 günde 355 bin ziyaretçiyi ağırlayarak ziyaretçi rekoru kırdı. Fuarda 7 bölgeden 500 katılımcı, yüzlerce yöresel ürünü sergiledi.

YÖREX Fuarında geleneksel sipsi şekeri yerini aldı
Bölgesel

YÖREX Fuarında geleneksel sipsi şekeri yerini aldı

Antalya'da düzenlenen YÖREX Fuarı'nda, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yapılan geleneksel sipsi şekerleri büyük ilgi gördü.

Tefenni'nin yöresel ürünleri YÖREX Fuarı'nda tanıtılıyor
Bölgesel

Tefenni'nin yöresel ürünleri YÖREX Fuarı'nda tanıtılıyor

Burdur'un Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, 2-5 Kasım tarihleri arasında Antalya Anfaş Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen YÖREX Fuarı'nda Tefenni'nin yöresel ürünlerinin tanıtılacağını duyurdu.

500 yıllık tarihiyle fındık Karadeniz’i temsil etti
Yaşam

500 yıllık tarihiyle fındık Karadeniz’i temsil etti

Türkiye’nin her yöresinden binlerce ürünün ziyaretçilerle buluştuğu ’12. Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) Samsun ve Çarşamba’nın ürünlerine ziyaretçilerin ilgisi yoğun oldu.

İbradı Belediyesi YÖREX’de
Etkinlik

İbradı Belediyesi YÖREX’de

Bu yıl Anfaş-Antalya Fuar ve Kongre Merkezinde 2-5 Kasım tarihleri arasında 12’incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’te İbradı Belediyesi de yerini aldı İbradı’nın Yöresel ürünleri ve tarihi yerlerinin tanıtımı yapılan stant büyük ilgi gördü. Devamı haberimizde....

Kızılkaya Belediyesi, YÖREX Fuarında
Etkinlik

Kızılkaya Belediyesi, YÖREX Fuarında

Kızılkaya Belediyesi, Antalya Anfaş fuar merkezinde düzenlenen YÖREX fuarına katılım sağladı. Fuarda, Kızılkaya ilçesinin doğal ve kültürel değerleri tanıtıldı.