Burdur

Alaca Dokumalarının Kış Kreasyonuna Büyük İlgi

Burdur Belediyesi Alaca Dokumaları Atölyesinin markası B’laca’nın kış kreasyonu, büyük ilgi görüyor.

Alaca Dokumalarının Kış Kreasyonuna Büyük İlgi

Burdur Belediyesi Alaca Dokumaları Atölyesinin markası B’laca’nın kış kreasyonu, büyük ilgi görüyor.

B’laca’nın kış kreasyonunda yer alan flar, şal, yazma, sehpa ve şömen modelleri, kırlent, ipek şal, ipek perde ve İbecik Dokuması ürünleri gerek satış noktalarında gerekse internet üzerinden satışlarla büyük ilgi görüyor.

15 YILDIR EMEK EMEK İŞLİYORLAR

Burdur Belediyesi Alaca Dokuması Atölyesinin 15 yıldan bu yana dokuma tezgahlarında büyük emek sergilediğini ifade eden Alaca Dokuma Atölyesi Usta Öğreticisi Emel Erte, “15 senedir bir fiil dokuma tezgahlarımızda üretim yapıyoruz. Atölye biçiminde parça başına çalışıyoruz. Atölyemizde 10 kadın sigortalı olarak çalışmaktadır” dedi.

KIŞ KREASYONU BÜYÜK BEĞENİ ALDI

B’laca markasının kış kreasyonun büyük ilgi gördüğünü ifade eden Usta Öğretici Emel Erte, “Kış kreasyonumuzu hazırladık, geçmişten günümüze gelen motiflerimizi, kilim desenlerimiz, İbecik motiflerimiz başta olmak üzere modern çizgilerin de yer aldığı bir kış kreasyonu hazırladık. Alaca Dokuma tezgahlarımızda erkek ve kadınlar için şal ve flar, şömen, sehpa, masaörtüsü ve kırlentlerimizi üretiyoruz. Geleneksel modeller kullandık, kilim deseni modellerimiz, geçmişten günümüze gelen modellerimizi uyguluyoruz. Onun yanında Halk Eğitim Merkezine, Kız Meslek Lisesine hem şömen hazırlıyoruz. Onları teslim ediyoruz, ham şömenlere işleme yapıyorlar” şeklinde konuştu.

İPEK ÜRÜNLER YÜZ GÜLDÜRÜYOR

İpek ürünlerine gösterilen ilginin de kendilerini memnun ettiğini belirten Usta Öğretici Emel Erte, ” İpek şallarımız ve ipek masa örtülerimizi daha modern şekilde çeşitlendirmeye başladık. Şallarımız üzerine motiflerimizi işliyoruz. İpeklerimizin üzerinde yapmak, çiçek ve yılın moda çizgi ve desenlerini aktarıyoruz. Erkek ipek kaşkollarımızı da hazırladık. İpek ürünlerimize de yoğun bir ilgi var” diye konuştu.

SİPARİŞLERİ YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

B’laca ürünlerini satış noktalarından ve internet üzerinden satıl alabileceklerini işaret eden Usta Öğretici Emel Erte, “Siparişlerimiz şu anda bizi çok memnun ediyor. Satış noktalarımız ve internet üzerinden siparişlerimizi alıyoruz, büyük bir ilgi var özellikle bireysel satışlardaki artış bizi sevindiriyor” ifadelerini kullandı.

İBECİK BEZİ ÇEŞİTLENDİRİLDİ

Burdur’un yöresel değerlerinden biri olan İbecik Bezi’nin Alaca Dokuma Atölyesinde çeşitlendirildiğini aktaran Usta Öğretici Emel Erte, İbecik Bezinden perde üretimine de başladıklarını müjdeledi. Usta Öğretici Emel Erte, “İbecik Bezimizi daha fazla çeşitlendirdik, gerek desenlerimiz gerekse ürünlerimizi artırdık. İbecik bezini şömen, geleneksel dastar, perde olarak üretiyoruz. Bunun yanı sıra flar ve şal da da İbecik bezi kullandık” açıklamasında bulundu.

kaynak: Burdur Çağdaş Gazetesi -Hayal GİRİŞİM

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur Çavdır'da Deprem
Bölgesel

Burdur Çavdır'da Deprem

Yazır Köyü Çavdır Burdur’da 29 Nisan 2024 pazartesi gece 00.33 de Deprem meydana geldi.

Burdurlu Önder Çakır Antalya'da  Trafikteki kavgada canından oldu!

Burdurlu Önder Çakır Antalya'da Trafikteki kavgada canından oldu!

Antalya'da Eşi Kızının gözü önünde öldürüldü.

Burdur play off maçları 4 hafta sonuçları
Spor

Burdur play off maçları 4 hafta sonuçları

Burdur Amatör kümenin iddalı takımı Tefenni Belediyespor maça çıkmadı.

Cuma pazarına yumurta satmaya gidiyorlardı! Kazada yaralandılar
Bölgesel

Cuma pazarına yumurta satmaya gidiyorlardı! Kazada yaralandılar

Burdur'un Ağlasun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yumurta satmaya giden karı koca 2 kişi yaralandı. Detaylar haberimizde...

Bucak'ta motosiklet sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti
Bölgesel

Bucak'ta motosiklet sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti

Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında motor sürücüsü yaralandı. Detaylar haberimizde...

BAKA Projesi Kapsamında Uso Anadolu Lisesi'nde Bilim Şöleni!
Bölgesel

BAKA Projesi Kapsamında Uso Anadolu Lisesi'nde Bilim Şöleni!

BAKA Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) "Burdur'da Üretken Bir Nesil Yetişiyor" projesi kapsamında, Uso Anadolu Lisesi'nde 25-26 Nisan 2024 tarihleri arasında heyecan verici bir bilim atölyesi gerçekleştirildi.