Aladağlar'da kamp yükü ile solo zirve faaliyeti yaptı

Niğde, Kayseri ve Adana sınırları içinde yer alan Aladağlar, zirveleri ile dağcıların, eşsiz manzarası ile doğaseverlerin buluşma noktası oldu.

Aladağlar'da kamp yükü ile solo zirve faaliyeti yaptı

Niğde, Kayseri ve Adana sınırları içinde yer alan Aladağlar, zirveleri ile dağcıların, eşsiz manzarası ile doğaseverlerin buluşma noktası oldu. 3 bin 500 metrenin üzerinde 50'den fazla zirvesi olan ve genellikle ekip halinde zirve tırmanışı yapılan Aladağlar'da 30 kilo ağırlığındaki sırt çantası ile solo zirve tırmanışları gerçekleştiren dağcı Burhan Şahin, 8 günde 42 kilometresi solo ve kamp yükü ile olmak üzere, 92 kilometrelik mesafe kat etti.
Uzun yıllardır süredir profesyonel dağcılık yapılan Aladağlar, kaya tırmanışı, trekking, dağ bisikleti, kampçılık gibi faaliyetlere imkan tanıması ile her seviyeden sporcuyu kendisine çekiyor.
Niğde, Kayseri ve Adana sınırları içinde yer alan, zirveleri ile dağcıların, eşsiz manzarası ile doğaseverlerin gözdesi olan Aladağlar'da 3 bin metrenin üzerindeki zirvelere uzun yıllardır tırmanış gerçekleştiren dağcı Burhan Şahin, bu kez zirve faaliyetini solo olarak gerçekleştirdi.
Burhan Şahin, 3 bin 767 metre Kızılkaya, 3 bin 756 metre Demirkazık ve 3 bin 748 metre Kaldı gibi 3 bin metrenin üzerinde çok sayıda zirvesi bulunan Aladağlar'da 30 kilogram ağırlığındaki sırt çantası ile 3 bin 723 metredeki Emler Zirvesi ve 3 bin 506 metre MTA Zirvesine tek başına kamp yükü tırmandı. Pınarbaşı köyüne dek trans geçiş yapmanın yanı sıra, Küçük Demirkazık ve Davlumbaz Zirvesine de ekiple tırmanan Şahin ekip ve solo tırmanış arasındaki farklardan söz etti.
İlk olarak ekiple birlikte zorlu bir tırmanış olan Küçük Demirkazık zirvesine doğudan çıkarak antrenman yaptığını söyleyen Şahin sağladığı özgüvenin ardından solo tırmanışa geçtiğini anlattı. Şahin, “Ekiple birlikte Küçük Demirkazık'a tırmanarak, antrenman durumunu yükseltmeye çalıştık. Bu çok efor ve özgüven gerektiren bir rota. Orada özgüveni kazandıktan sonra artık bedensel olarak kendimi hazır hissettim. Dağlara yalnız gitme tehlikesinin ben de farkındayım ancak bize burada bize abilik yapan Mehmet Şenol abimiz var ona ve jandarmaya rotamı bildirdim. O rotada aslında yalnızdım ama haberdarlardı. Yaklaşık 14 yıldır benzer tırmanışları yapmıştım, onun da özgüveni oldu. Kötü şeyler de olabilirdi, ayağımı kırabilirdim ancak rotadan çıkmamak benim en büyük planımdı. Ne olursa olsun bildirilen rotada kalmak çok önemli. Çünkü o rotada kalırsanız gecikme durumunda aranacağınız yeri daraltmış oluyorsunuz” dedi.
Tek yapılan zirve tırmanışlarının avantaj ve dezavantajlarını olduğunu kaydeden Şahin, ”Tek başına daha motive hissediyorum kendimi. Aladağlar gibi yerlerde bazen avantaj, bazen dezavantaja sebep olabiliyor. Tek gittiğimde her adımım çok daha dikkatli oluyor, birkaç kişi gittiğimizde onların adımlarını da kontrol etmek zorunda kalıyorsunuz. Solo gitmenin de bazı avantajları var. Daha hızlı gidiyorsunuz, kararlarınızı hızlı veriyorsunuz, baskı altında olmuyorsunuz” dedi.
Aladağlar'da 2 zirveyi solo, 2 zirveyi ise ekiple tamamlayan, 8 günde 30 kilogramlık çantası ile 92 km mesafe kat eden Şahin faaliyetin özgüven kazandırdığına dikkat çekti.
Şahin, ”6.5 litre su, uyku tulumu, yardım seti, yiyecek, yedek kıyafetlerle 25-30 kilogram arasında bir yükle gittim. Yedigöller'den sonra ağır gelmeye başladı 4 litresini boşaltmak durumunda kaldım. İki zirveyi geçmiş oldum kamp yüküyle. Toplamda 8 günde tırmanışla inişle 92 kilometrelik etkinlik yapmış oldum. Bu etkinlik benim özgüven kazanmama sebep oldu” şeklinde konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!
Haber

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!

Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.