Antalya

Alanya 2023 yılı ’Turuncu Bayrak’ yarışması

Hijyenik kriterlere uyan işletmeler bu yıl 20. kez düzenlenen yarışma sonrası Turuncu Bayrak’la ödüllendirilecek.

 Alanya 2023 yılı ’Turuncu Bayrak’  yarışması

Alanya Belediyesi Turuncu Bayrak Yarışması için başvurular başladı. Hijyenik kriterlere uyan işletmeler bu yıl 20. kez düzenlenen yarışma sonrası Turuncu Bayrak’la ödüllendirilecek.
Alanya Belediyesi tarafından 20. Kez düzenlenen yarışma çerçevesinde hijyenik kriterlere uygunluğu belirlenen işletmeleri turuncu bayrakla ödüllendirecek. Gıda biliminin temelini oluşturan gıda güvenliğinin geliştirilmesi amacıyla başlayan ve bugünlere gelen Turuncu Bayrak Projesi, şehirde bir prestij ve kalite göstergesi haline geldi. Turuncu Bayrak sayesinde işletmeler, sundukları hizmetin hijyen kurallarına uygun olduğunu müşterilerine ilan edebilme fırsatı yakalıyor. 2004 yılında 16 işletme ile başlayan proje 2022 yılında 157 işletmeye ulaşmıştı. 2022 yılı Turuncu Bayrak Yarışmasının başvuruları 28 Nisan 2023’e kadar devam edecek.

İşletmeler prestijde yarışıyor
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa Turuncu Bayrak Projesi’ne katılmanın tamamen başvuru esaslı olduğunu, katılmak isteyen işletmelerin şahsen ya da mail yolu ile Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne müracaat edebileceklerini söyledi. Çapa; “20. Yılına gelen Turuncu Bayrak Projesi, sürdürülebilirliği konusunda oldukça başarılı bir çalışma olarak Alanya halkının ilgi ve alakası ile her sene yükselmeye devam ediyor. Denetimler sonrası 20. Yıla yakışan bir tören ile bayraklar sahiplerine teslim edilecektir. Daha önce Turuncu Bayrak almaya hak kazanan ve hijyen kriterlerini devam ettiren işletmeler 2023 yılında Turuncu Bayraklarını asmaya devam edebilecekler” dedi.

Turuncu Bayrak projesine yeni kategori
Düzenlenen Turuncu Bayrak Yarışması’na restoran, yeme içme yerleri, pastane, dondurma imalathaneleri, pasta imalathaneleri, yufka imalathaneleri, ekmek fırınları, yemek fabrikaları, kasaplar, okul öncesi eğitim kurumları, okul kantinleri, bayan kuaförleri ve şarküterileri alanlarında faaliyet gösteren işletmeler katılım gösterirken 2023 yılında erkek berberi kategorisi de projeye eklendi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MAKÜ'den Heyecan Verici Proje Yarışması! Toplamda 150 Bin TL Ödül!
Bölgesel

MAKÜ'den Heyecan Verici Proje Yarışması! Toplamda 150 Bin TL Ödül!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), tüm üniversite öğrencilerine yönelik heyecan verici bir proje yarışması düzenliyor. "Evrensel Bilgiden Toplumsal Katkıya" sloganıyla yola çıkan yarışmada, toplamda 150 bin TL ödül dağıtılacak.

Alanya'da en güzel balkon bahçe yarışması başvuruları devam ediyor
Bölgesel

Alanya'da en güzel balkon bahçe yarışması başvuruları devam ediyor

Alanya Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen En Güzel Balkon Bahçe Yarışması başvuruları devam ediyor.

Erzurum'da 6. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları İl Birinciliği Heyecanla Başladı
Etkinlik

Erzurum'da 6. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları İl Birinciliği Heyecanla Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonunca, 6. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Erzurum İl Birinciliği start aldı.

Gebze Belediyesi Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası Yarışları İkinci Kez Beylik Dağı'nda
Etkinlik

Gebze Belediyesi Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası Yarışları İkinci Kez Beylik Dağı'nda

Gebze Belediyesi Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası yarışlarının ikincisi 28 Nisan Pazar Günü Beylik Dağı’nda gerçekleştirilecek.

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Çorum'da! Bin 250 Sporcu Yarışacak!
Spor

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Çorum'da! Bin 250 Sporcu Yarışacak!

Türkiye Oryantiring Şampiyonası 19-21 Nisan tarihleri arasında Çorum'da yapılacak. Çorum Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek şampiyonada 104 kulüpten bin 250 sporcu yarışacak.

Kars’ta 48. Turizm Haftası etkinlikleri başladı
Bölgesel

Kars’ta 48. Turizm Haftası etkinlikleri başladı

Kars’ta 48. Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı önünde düzenlenen bilgi yarışmasında Kars’ın tarihi, kültürel, sanatsal ve sportif konularının ele alındığı bir dizi sorular hazırlandı.