Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nün koordinasyonunda ilgili birim personelinin katılımıyla 'İmar Uygulamaları Akreditasyon Eğitimi' verildi. İki gün süren eğitime, Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik de katıldı.
Alanya Belediyesi, personelin nicelik ve niteliklerini artırmak, kişisel gelişimlerini sağlamak, performansını yükseltmek maksadıyla kurum içi eğitim çalışmalarına devam ediyor. Bu amaçla Belediye Plan ve Proje Müdürlüğü’nün koordinesinde ‘İmar Uygulamaları Akreditasyon Eğitimi’ düzenlendi. Eğitim programına, Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Başkan Yardımcıları Hasan Can Kamburoğlu, Hasan Servet Ünlü, Abdullah Akbaş, Plan ve Proje Müdürü Enes Yılmaz, İmar Müdürü Hüseyin Uysal ile ilgili komisyonlukların temsilcileri katıldı.
Alanında uzman isimler eğitim verdi
İki gün süren eğitim Türkiye’nin alanında uzman isimlerinden Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Arazi Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bayram Uzun, Prof. Dr. Volkan Yıldırım ve Adem Atasoy tarafından gerçekleştirildi. İlçe genelinde karşılaşılan imar uygulama sorunları ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği eğitimde, yaygın bozma nedenlerini ortadan kaldırmaya yönelik tedbirler, eski ve yeni mevzuattan kaynaklı karışıklığın giderilmesi, bedele dönüştürme, geri dönüşüm uygulamaları, hisse çözümü, re’sen tevhid uygulamaları, yoldan ihdas ve diğer ihdaslar, Arazi ve Arsa Düzenlemesi (AAD) uygulamalarında kamulaştırma süreci, hukuki el atmalar, AAD uygulamalarına giren parsel tiplerinde özel durumlar, beş yıllık imar programları gibi birçok konu uygulama ve örneklerle ele alındı.
Eğitim programı kapsamında yerel yönetimlerin kendine özel imar uygulama sorunları detaylı olarak işlendi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)