Antalya

Alanya Belediyesi Çocuk Kütüphanesi ve Atölyesi Yarıyıl Tatilinde Çocukları Bekliyor

Alanya Belediyesi Ebeveyn Çocuk Atölyesi ve Çocuk Kütüphanesi, çocukların kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak etkinliklerle yarıyıl tatilinde de çalışmalarına dolu dolu devam ediyor.

Alanya Belediyesi Çocuk Kütüphanesi ve Atölyesi Yarıyıl Tatilinde Çocukları Bekliyor

ANTALYA (İHA) - Alanya Belediyesi Ebeveyn Çocuk Atölyesi ve Çocuk Kütüphanesi, çocukların kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak etkinliklerle yarıyıl tatilinde de çalışmalarına dolu dolu devam ediyor.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in çocuklar için hayata geçirdiği Alanya Belediyesi Ebeveyn Çocuk Atölyesi ve Çocuk Kütüphanesi, renkli ve eğlenceli atölyelerle çocuklar ve ebeveynleriyle buluşmaya devam ediyor. Her gün düzenlenen çeşitli atölyeler ile çocuklar hem akranlarıyla bir araya gelme fırsatı hem de kendileri ve çevreleri ile ilgili farkındalık geliştirme fırsatı yakalıyor. Aileleriyle kaliteli vakit geçirmelerini sağlayacak etkinlikleri deneyimleyen çocuklar düzenlenen duyusal oyun atölyesi, etkinlikli kitap atölyesi ve sanat atölyesi ile kişisel gelişimlerine katkı da bulundular.
Çocuklar duyu organlarının kontrolünü öğreniyor
Her hafta düzenlenen Duyusal Oyun Atölyeleri ile çocukların duyu organlarını kullanarak çevreyi ve kendilerini keşfetmeleri ve öğrenmeleri amaçlanıyor. Duyusal Oyun Atölyesi çalışmaları kapsamında Psikolog ve Psikolojik Danışman Zarife Erkuş, 2-4 yaş arası çocuklarla bir araya gelerek ebeveynlerinden bağımsız bir şekilde akranlarıyla sosyalleşmelerine ve duygusal becerilerini desteklemelerine yardımcı oluyor. Atölyelerin sonunda yapılan sanat etkinlikleriyle çocukların ince motor becerileri geliştirilirken aynı zamanda yeteneklerinin de ortaya çıkması sağlanıyor.
Kitap etkinliklerinde yazarlarla bir araya geliyorlar
Gün boyunca düzenlenen farklı etkinliklerle çocuklar yeni deneyimler edinme şansı elde ediyor. Çocuk kitaplarının yazarlarıyla bir araya gelip, hikayeleri birinci ağızdan dinleme fırsatı bulan çocuklar, Etkinlikli Kitap Atölyesi’nde Çoço ve Mavi Kelebek Bir İyileşme Öyküsü kitabının yazarı Uzman Klinik Psikolog İlknur Tığlı ile bir araya geldiler. Tığlı kaleme aldığı ve kitabın kahramanı Çoço’nun hastalanmanın da iyileşmek kadar normal olduğunu anlattığı kitabını çocuklar için anlattı. Çoço’nun iyileşme öyküsünün anlatıldığı, çocuklara ‘bilinçli farkındalığın’ anlatıldığı etkinlikte çocuklar hayal kurmayı, güvenli alana girmeyi ve tüm duyguları ‘kabul etmeyi’ deneyimlediler. İlerleyen haftalarda da kazanım ve farkındalık odaklı atölyeler ile Ebeveyn Çocuk Atölyesi ve Çocuk Kütüphanesi küçük ziyaretçilerini ve ebeveynlerini ağırlayacak.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden Voleybol Turnuvası! Burdur'dan Zafer!
Spor

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden Voleybol Turnuvası! Burdur'dan Zafer!

Antalya ve Burdur'dan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlarda bakım ve koruma altında bulunan çocuklar, heyecan dolu bir voleybol maçında karşı karşıya geldi.

Bucak'ta bisiklet yayaya çarptı! Çocuk yaralandı
Bölgesel

Bucak'ta bisiklet yayaya çarptı! Çocuk yaralandı

Burdur'un Bucak ilçesinde bisikletin yayaya çarpması sonucunda meydana gelen kazada çocuk yaralandı. Detaylar haberimizde...

Yeşilova Belediyesi, Çocuk Şenliği ile Yüzlerce Çocuğa Mutluluk Getirdi
Etkinlik

Yeşilova Belediyesi, Çocuk Şenliği ile Yüzlerce Çocuğa Mutluluk Getirdi

Yeşilova Belediyesi, "Yeşilova ve Yeşilova'lılar herşeyin en iyisine layıktır" sloganıyla yola çıkarak bugün düzenlediği Çocuk Şenliği'nde unutulmaz bir gün yaşattı.

Bucak'ta Çocuklar Ziraat Odası Başkanlığı Koltuğuna Oturdu!
Bölgesel

Bucak'ta Çocuklar Ziraat Odası Başkanlığı Koltuğuna Oturdu!

Bucak Ziraat Odası'nda her yıl olduğu gibi bu sene de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Bu yılki kutlamalarda Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel'in makam koltuğuna çocuklar oturdu.

23 Nisan Futbol Turnuvası heyecan kattı
Spor

23 Nisan Futbol Turnuvası heyecan kattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla futbol turnuvası düzenledi.

 Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı
Etkinlik

Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı “23 Nisan Çocuk ve Uçurtma Festivali” ile dolu dolu kutladı.