Antalya

Alanya Belediyesi Sıfır Atık projeleri örnek gösterildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 2. Uluslararası Alternatif Toplama Modellerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı’nda, Alanya Belediyesi Sıfır Atık projeleri örnek gösterildi.

 Alanya Belediyesi Sıfır Atık projeleri örnek gösterildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 2. Uluslararası Alternatif Toplama Modellerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı’nda, Alanya Belediyesi Sıfır Atık projeleri örnek gösterildi. Belediye Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir seminerde, çalışmalar hakkında bir sunum yaptı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bu yıl 2. kez düzenlenen Alternatif Toplama Modellerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı Samsun’da gerçekleştirildi. Türkiye ve Avrupa Birliği ortaklığında düzenlenen çalıştayda Alanya Belediyesi de yerini aldı.
Alanya Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi, hem Avrupa’dan hem de Türkiye’den çok sayıda belediye temsilcisinin katıldığı çalıştayda örnek gösterildiler.
Müdür Demir sunum yaptı
Belediye Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir, 2. Uluslararası Alternatif Toplama Modellerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı'ndaki seminerde, Sıfır Atık Mutfakta Başlar, Sıfır Atık Eğitim Seferberliği ve Kitaplarımızı Paylaşıyoruz Ağaçları Koruyoruz projeleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Projelerin detaylarını paylaşan Müdür Demir, okullarda sürdürülen sıfır atık eğitimi faaliyetlerini katılımcılara aktardı. ‘Kitaplarımızı Paylaşıyoruz, Ağaçlarımızı Koruyoruz Projesi’ ile her yaştan okura hitap eden kitapların elden ele daha fazla kişiye ulaştırıldığını belirten Demir, ayrıca ‘Sıfır Atık Mutfakta Başlar’ projeleriyle ev hanımlarının evlerinde biriktirdikleri atıkların tartılarak, fişleri ve fotoğraflı kayıtlarını aldıklarını, atık miktarlarının bu şekilde kayıt altına alındığını kaydetti.
Müdür Demir, sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılması için yapılan tüm çalışmalar ve projeler sonucunda ülkemiz ve geleceğimiz adına çok verimli kazanımlar sağlandığını vurguladı. Muratpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ceren Şahin de, ‘Çevreci Komşu Kart’ ve ‘Bağımsız Atık Toplayıcısı Projeleri’nin detayları hakkında bilgi verdi.
Üç gün süren çalıştay, saha ziyaretleri ve çeşitli sunumların ardından sona erdi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da bir şahıs havalı tüfek ile intihara kalkışmış
3. Sayfa

Antalya'da bir şahıs havalı tüfek ile intihara kalkışmış

Antalya'da küçük demir bilyeler atan havalı tüfek ile intihara kalkışan bir kişi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Antalya 12 saat içinde 4 mevsim
Yaşam

Antalya 12 saat içinde 4 mevsim

Antalya 12 saat içinde adeta 4 mevsimi yaşadı. Dün gece etkili olan şiddetli yağış ve fırtınanın ardından bugün ise sıcak ve güneşli hava etkili oldu. Detaylar haberimizde

Kendini polis olarak tanıtıp 850 bin liralık vurgun yapan şahıs  polisten kaçamadı
3. Sayfa

Kendini polis olarak tanıtıp 850 bin liralık vurgun yapan şahıs polisten kaçamadı

Antalya’da telefonda kendisini polis olarak tanıtıp, “Kimliğinin şüpheli şahıslar tarafından terör eyleminde kullanıldı’ sözleriyle bir kişiden 850 bin TL değerinde ziynet eşyası ve dövizi elden alan şahıs, polis ekiplerince yakalandı. Nitelikli dolandırıcılık suçundan adli makamlara sevk edilen şüpheli tutuklandı.

“Obezite ameliyatından sonra gebelikler daha az riskli”
Sağlık

“Obezite ameliyatından sonra gebelikler daha az riskli”

Kadın Hastalıkları ve Doğum Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Selahattin Kumru, obezite cerrahisi geçirmiş kadınların sağlıklı gebelik şansının arttığını, gebelikle ilgili istenmeyen bazı sorunların da azaldığını söyledi.

 Kepez'de şiddetli fırtınanın yaraları sarılmaya devam ediyor
Yaşam

Kepez'de şiddetli fırtınanın yaraları sarılmaya devam ediyor

Antalya'da Kepez Belediyesi, Duraliler Mahallesi'nde dün meydana gelen hortum felaketinde oluşan olumsuzluklara müdahale etti.

Göçmen kaçakçısı yol kontrolünden kaçamadı
3. Sayfa

Göçmen kaçakçısı yol kontrolünden kaçamadı

Afyonkarahisar’da hafif ticari araçla göçmen kaçakçılığı yapan bir şahıs polis tarafından yakalanırken, olayda Suriye uyruklu olduğu belirtilen ve yurda kaçak yollardan girdikleri tespit edilen 2 şahısta gözaltına alındı.