Alanya’da 2023 turizm sezonu beklentinin altında geçti. İlçeye beklenen turist girişi sağlansa da bu durum özellikle esnaf başta olmak üzere kazanç olarak fazla yansımadı. Kış aylarının gelmesi ile birlikte kış dönemi rezervasyonlarının yok denecek kadar az olduğunu belirten ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Bu kış bu akın yok, yaprak kımıldamıyor. Kışı geçirmeye gelen yaşlı turistler dışında bir rezervasyon yoğunluğu yok. 2024 yaz sezonunu erken başlatmak ve yoğun geçirmek öncelikli amacımız” dedi.
“Milyonlarca turisti, minik şehrimizde layığıyla ağırlayıp gönderdik” şeklinde konuşan Dahaoğlu, “Yoğun geçen bir yaz sezonunun ardından yorgun ama mutluyuz. Milyonlarca turisti, minik şehrimizde layığıyla ağırlayıp gönderdik. Maliyetler bizi çok zorladı, kalifiye eleman yetersizliği bezdirdi. Ama sürdürülebilir turizmin peşindeki yolculuğumuz devam edecek. Tesislerin önemli bir kısmı, büyük otellerin neredeyse tamamı, Kasım başı itibariyle kapanmış olacak. Küçük şehir otelleri ise her kış olduğu gibi, sınırlı sayıdaki misafirimizi ağırlamaya devam edecek. Sınırlı diyorum çünkü yine bir savaş çemberiyle karşı karşıyayız. Çok yakınımıza gelmemesi umudumuz sonsuz. Savaş tabloları çok üzücü, ölen yaralanan insanların görüntüleri tüm şevkimizi kırıyor. Türkiye’yi bu savaş çılgınlığının içine sokmadan, tarafsızlığımızı ve yardımseverliğimizi gösterme konusunda devlet büyüklerimize güveniyoruz” diye konuştu.
Dahaoğlu kışın sönük geçeceğini belirterek, “Bizim için kış sönük geçecek. Yabancı yerleşimcilere ikamet verilmemesi, inşaat ve emlak sektörünü, zincirleme olarak diğer sektörleri de etkiledi. Geçen kış yaşanan yoğun Rus ve Ukraynalı misafir akını, Alanya esnafını mutlu etmişti. Ama bu kış bu akın yok, yaprak kımıldamıyor. Kışı geçirmeye gelen yaşlı turistler dışında bir rezervasyon yoğunluğu yok. 2024 yaz sezonunu erken başlatmak ve yoğun geçirmek öncelikli amacımız. Yeni pazarlar bulmak, eskileri canlandırmak, savaşa yakın olmadığımızı anlatmakla geçecek kış aylarımız. Umarım başarıya ulaşırız, çevremizdeki savaştan nasibimizi almadan, kaliteli turizm, marka kent odaklı olmaya devam ederiz” dedi.
alanyapostası
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)