1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi; kanser hastalığına dikkati çekmek, farkındalık sağlamak, erken teşhis ve tanı konularında vatandaşları bilinçlendirmek adına hastanenin poliklinik girişine stant açtı.
Kanser kayıt Hemşiresi Birim Sorumlusu Emine Geçgün tarafından açılan stantta; hasta ve hasta yakınlarına kanser hastalığı ile ilgili bilgiler verilerek kanser tanı kitlerinin önemine değinilerek kitlerin kullanımı anlatıldı, broşür ve hediyeler dağıtıldı. Düzenlenen organizasyona hastane yönetimi ve Tıbbi Onkoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Beypınar tam destek vererek stantta yerlerini aldı. Hasta ve hasta yakınlarına hastalığının çeşitleri, belirtileri, korunma yollarını anlattı. Hasta ve hasta yakınlarının yoğun ilgi gösterdiği stantta günün anlam ve önemine binaen bir açıklama yapan Doç. Dr. Yılmaz Güler, " Biliyoruz ki toplumun bilincinin gelişmesi kanserle mücadelede en etkili yöntemlerden birisidir. Bizlerde bu doğrultuda hastalarımızı bilgilendirmeye çalışmakta, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile birlikte yürüttüğümüz bu çalışmada kanser tanı kitlerinin önemine vurgu yapmaktayız. BU standımızda erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu ve hayat kurtardığına dikkati çekmek istedik. Vatandaşlarımıza erken tanı için izleyecekleri yol, kanser çeşitleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirmeye çalıştık. Bizler dün ve bugünde olduğu gibi her zaman sağlığınızın takipçisi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)