Antalya / Alanya

Alanya’da kapalı hayvan pazarı ve kurban satış yeri hizmete girdi

Alanya ilçesinde 10 bin metrekarelik dev bir alanda projelendirilen Kapalı Hayvan Pazarı ve Kurban Satış Yeri’nin duası gerçekleştirilerek hizmete açıldı.

Alanya’da kapalı hayvan pazarı ve kurban satış yeri hizmete girdi

Antalya’nın Alanya ilçesinde 10 bin metrekarelik dev bir alanda projelendirilen Kapalı Hayvan Pazarı ve Kurban Satış Yeri’nin duası gerçekleştirilerek hizmete açıldı.
Alanya Belediyesi yıllarca kentte sorun oluşturan, kurulduğu bölgelerde mahalle sakinlerinin sesten ve kokudan rahatsız olmasına neden olan kurban satış noktasını, merkezden uzak ancak kolay ulaşılabilir bir bölgeye taşıdı. Oba Mahallesi Bucakoluk mevkiine (Çıplaklı Orman Deposu üzeri) modern, teknolojik, kalıcı ve hijyenik bir tesis yapıldı.

Dualarla hizmete girdi

Alanya Belediyesi’nin yeni Kurban Satış Yeri, yapılan dua ile hizmete girdi. Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından okunan dua törenine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in yanı sıra birim amirleri, muhtarlar ve kurban satıcıları katıldı.
Başkan Yücel dua töreninin ardından alanı gezerek satış yapan vatandaşlara bereketli kazançlar diledi. Satış yapan esnaflar, A’dan Z’ye her şey düşünülerek inşa edilen modern tesis için Başkan Yücel’e teşekkür etti.

120 satış bölümlü, 3 bin hayvan kapasiteli dev tesis

10 bin metrekare alan üzerine projelendirilen dev tesis 2 bin 500’ü küçükbaş, 500’ü büyükbaş olmak üzere toplam 3 bin hayvan kapasiteli inşa edildi. 26 adet büyükbaş, 110 adet küçükbaş satış padoğu, bay-bayan WC, mescit, zabıta kontrol noktaları, özel aydınlatmalar ve özel sulama sistemlerinin bulunduğu, son teknoloji alt yapı sistemleriyle donatılan tesiste, vatandaşlar dini vecibesini steril bir ortamda sağlıklı bir şekilde yapabilecek.

“Alanyamızın en büyük ihtiyaçlarından birisini giderdik”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın en büyük ihtiyaçlarından birisi olan hayvan pazarının bir noktada toplanmasını sağladıklarını belirterek şunları söyledi:
“Yeni yaptığımız tahsislerle birlikte ve belediyemizin hizmet alanı içerisinde olan, yerleşim alanlarının dışında, güzel bir mevkide yeni bir alan inşa ettik. Burayı, vatandaşlarımızın gerek kurbanlık gerekse diğer zamanlardaki tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri şekilde dizayn ettik. Vatandaşlarımız burada aradığı küçükbaş ve büyükbaş hayvanların hepsini rahatça bulabilecekler. Burada yıllarca hizmet vereceğini arzu ettiğimiz çok güzel bir tesis oluşturduk. Tesisimizin Alanyamıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.”

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'a 500 Çöp Konteyneri Hibesi! Her Şey Daha Temiz Bir Bucak İçin
Bölgesel

Bucak'a 500 Çöp Konteyneri Hibesi! Her Şey Daha Temiz Bir Bucak İçin

Bucak Belediyesi, Çevre Bakanlığı'ndan 500 adet çöp konteyneri hibesi aldı. Eskiyen konteynerler yenileriyle değiştirilecek ve ihtiyaç duyulan bölgelere yeni konteynerler yerleştirilecek.

Masal Matik Evi ekibi ile Ramazan Etkinlikleri
Etkinlik

Masal Matik Evi ekibi ile Ramazan Etkinlikleri

Elazığ Belediyesi geleneksel Ramazan etkinliklerinin 18. gününde düzenlenen Masal Matik Evi Ramazan şöleni gösterisi çocuklardan ve ailelerinden tam not aldı.

Cayrokopter ile havadan trafik denetimi
3. Sayfa

Cayrokopter ile havadan trafik denetimi

Aksaray’da Cayrokopter ile havadan trafik denetimi yapan jandarma kural ihlallerini kilometrelerce uzaktan tespit ediyor.

Küçükçekmece'de kentin belleğine anlamlı katkı
Yaşam

Küçükçekmece'de kentin belleğine anlamlı katkı

Küçükçekmece Belediyesi, ilçedeki mahallelerinin zengin kültürel dokusunu, tarihini ve gündelik yaşamını anlatan özel bir kitap serisini, düzenlediği lansman ile kamuoyuna tanıttı.

Jandarma Ekiplerinden Uyuşturucu Operasyonu!
3. Sayfa

Jandarma Ekiplerinden Uyuşturucu Operasyonu!

Bingöl’ün Genç ilçesinde jandarma tarafından icra edilen operasyonda, 8 kilo 750 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Uçurumun kıyısındaki türbeye ziyaretçi akını
Etkinlik

Uçurumun kıyısındaki türbeye ziyaretçi akını

Sivas’ta uçurumun kıyısında bulunan, Peygamber Efendimizin sancaktarlarından Abdulvahap Gazi hazretlerinin türbesi, Ramazan ayında ziyaretçi akınına uğradı.