Antalya / Alanya

Alanya’nın batısına yeni çevre yolu planlanıyor

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, batı bölgesi meclis üyeleri ve batı bölgesi muhtarları ile bir araya gelerek Okurcalar-Konaklı arası planlanan 30 metrelik imar yolu için istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Alanya’nın batısına yeni çevre yolu planlanıyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, batı bölgesi meclis üyeleri ve batı bölgesi muhtarları ile bir araya gelerek Okurcalar-Konaklı arası planlanan 30 metrelik imar yolu için istişare toplantısı gerçekleştirdi.
D-400 karayoluna alternatif olarak hem mevcut yolun hem de bölge trafiğinin rahatlatılması, artan nüfus nedeniyle gelecekte trafikle ilgili yaşanabilecek aksamaların önüne geçilebilmesi adına alternatif projeler değerlendirilmeye başlandı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi Meclis Üyeleri Ali Şahin, Bilal Azak, Halit Öztürk, Hüseyin Yaman ve güzergah üzerinde bulunan Okurcalar Mahalle Muhtarı Hasan Emiroğlu, İncekum Mahalle Muhtarı Orhan Baysal, Avsallar Mahalle Muhtarı İbrahim Görgülü, Akdam Mahalle Muhtarı İbrahim Doğan, Türkler Mahalle Muhtarı Mehmet Şahin, Konaklı Mahalle Muhtarı Mustafa Arınç bir araya gelerek istişarelerde bulundu.
Alternatif projeler üreterek vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını rahatlatmak istediklerini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya Belediyesi olarak kentimizin dört bir yanında ulaşım için alternatif projeler üreterek bu konuda vatandaşlarımızın ulaşım ihtiyacını rahatlatmak istiyoruz. Gerek merkezde gerekse batı ve doğu bölgelerinde oluşabilecek yoğunluğu en aza indirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çerçevede batı bölgesinde oluşturmayı planladığımız 30 metrelik yol için ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Hem mevcut D-400 karayolundaki yoğunluğu azaltmak hem de artan nüfusun oluşturacağı yoğun trafiği kontrol altına almak için bu yolun yapılması elzem teşkil ediyor. Yaptığımız istişareler neticesinde ilk adımımızı attık. Belediye olarak bu konuda elimizden geleni yapacağız” dedi.

30 bin 950 metre uzunluğunda olacak

Eski kapanan beldelerden dolayı planlar arası uyuşmazlığın giderilmesi için çalışmalar yapılırken Okurcalar’da 6 bin 600, İncekum’da 3 bin 600, Avsallar’da 3 bin 750, Türkler’de 4 bin 500, Payallar’da 2 bin 750, Konaklı’da 7 bin 500, Elikesik’te 2 bin 250 metre olmak üzere toplam 30 bin 950 metre yolun 30 metrelik düzenlenerek kullanıma açılması planlanıyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Alanya'da Alişan Rüzgarı Esti
Etkinlik

Alanya'da Alişan Rüzgarı Esti

Alanya Belediyesi'nin kültürel faaliyetleri artırmak adına başlattığı Yaz Konserleri başladı. Devamı haberimizde..

Alanya Belediyesi mobil kısırlaştırma aracı yaylalarda
Yaşam

Alanya Belediyesi mobil kısırlaştırma aracı yaylalarda

Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Mobil Kısırlaştırma Ünitesi, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve kısırlaştırma faaliyetlerine şehir merkezinde, köylerde ve yaylalarda devam ediyor. Devamı haberimizde..

Örnek davranışa imza attılar
Yaşam

Örnek davranışa imza attılar

Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İngiliz vatandaşı Dayna Jean Myall'a ait çantayı bulup teslim etti.

Meclis üyelerinden bayram teşekkürü
Yaşam

Meclis üyelerinden bayram teşekkürü

Alanya Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısı Başkan Yücel’in başkanlığında gerçekleşti.

Kuralar çekildi yeni yerinde bu hafta açılıyor
Yerel Yönetim

Kuralar çekildi yeni yerinde bu hafta açılıyor

Alanya Kapalı Otopark, Pazar Alanı, Sinema ve Dijital Kütüphane Projesi'nde Cuma Pazarı hizmete açılıyor.

Yeni kapalı salonu hizmete açıldı
Yaşam

Yeni kapalı salonu hizmete açıldı

Alanya Belediyespor’un basketbol ve voleybol alt yapı takımlarının antrenman yapması ve yaz okulları faaliyetlerinin yürütmesi için yeni Kapalı Spor Salonu hizmete açıldı.