Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’ya bağlı Uğurlu ve Bıçakçı Mahallesi’ndeki 7 üreticiye dut fidanı desteğinde bulundu.
Alanya’da ipek böcekçiliğini yeniden canlandırmak için Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışması sürüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya Sapadere Mahallesi’nde açılan İpek evinde hem ipek böcekçiliğini canlandırmak hem de bölgedeki üreticileri bilgilendirme eğitim çalışmaları yürütüyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü, dut ağacının kolay yetiştiği ve ipek böcekçiliği yapabilme potansiyeli olan mahalleleri tespit ederek dut fidanı hibesine başladı. Projenin ilk etabında Dim Vadisi’nde bulunan Uğurlu ve Bıçakçı Mahallelerindeki üreticilere fidan dağıtımı yapıldı. Büyükşehir ekipleri toplam 7 üreticiye verilmek üzere Uğurlu Mahallesi Muhtarı Ahmet Sarı ve Bıçakçı Mahallesi Muhtarı Murat Çay’a 125 adet dut fidanı verdi.



Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)