Aydın'ın Efeler ilçesinde otluk alanda çıkan ve geniş alana yayılan yangın, Tralleis Antik Kenti ve evlere ulaşmadan söndürüldü.
Yangın, Efeler ilçesi Mesudiye Mahallesi Vakıf Caddesi üst kısımlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Tralleis Antik Kenti'nin alt kısmında bulunan otluk alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle birlikte kuru otlar hızlıca tutuşarak alevler geniş alana yayıldı. Yerleşim yerlerine yakın bölgede çıkan yangını fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve orman ekipleri sevk edildi. Alevler ayrıca üst bölümünde bulunan komanda taburundaki ormanlık alanı da tehdit ederken, kısa sürede bölgeye gelen ekipler, alevlere müdahale etti. Yangını söndürme çalışmalarına bögedeki vatandaşlar ve askerler de destek verirken, ekiplerin yoğun çabası sonunda yangın, evlere ulaşmadan söndürüldü. Yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlatılırken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.





Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)