Antalya / Alanya

ALKÜ için ter döküp mücadele ettiler

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde düzenlenen 2022-2023 Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavlarında öğrenciler ALKÜ için ter döktü.

ALKÜ için ter döküp mücadele ettiler

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ve Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü tarafından düzenlenen, 2022-2023 Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavlarında öğrenciler ALKÜ için ter döktü.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü, Antrenörlük Eğitimi Bölümü için gerçekleştirilen Özel Yetenek Sınavı Kestel Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda, Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavı ise Müzik Sınıfında yapıldı. Açıklanan tarihler arasında sınava girmek için başvuru yapan öğrenciler, Spor Bilimleri Fakültesi tarafından hazırlanan koşu parkurunda, Müzik Öğretmenliği bölümü adayları da Müzik sınıfında ALKÜ için ter döktüler.
Sınav esnasında Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ve Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nazif Emre Kıldırgıcı, ALKÜ Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş’ü ziyaret ederek sınava giren öğrencilere, görevli akademisyenlere ve personellere başarılar diledi. Kıyasıya bir mücadele örneğinin sergilendiği özel yetenek sınavı, adayların sporcu özgeçmişlerinin puanlanması ve 30 metre sürat koşu testinin yapılması ile tamamlandı. Başarılı olan öğrencilerin sınav sonuçları Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi web sayfasında 29 Ağustos 2022 tarihinde duyurulacak.

Rektör Kalan: “ALKÜ, yine tercih edilen üniversite oldu”

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, “2022 Öğretim Yılında üniversitemiz en çok tercih edilen üniversiteler arasında olmayı başardı. En çok tercih edilen fakültelerimiz arasında Spor Bilimleri Fakültesi ve Eğitim Fakültesi yine ön sıralarda yerini aldı. Özellikle ihtisaslaşma noktasında büyük adımlar attığımız üniversitemizde spor alanı da önemli bir yer tutuyor. Spor Bilimleri Fakültemizde bu anlamda şehrimizin spor alanındaki başarılarıyla lokomotifi konumundadır. Ayrıca 2020 yılında Eğitim Fakültemiz bünyesinde kurulan Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı ikinci kez öğrenci alımı gerçekleştirdi. Akademisyen ve öğrencilerimizle birlikte şehrimizin sportif, kültürel ve sanatsal gelişimine katkıda bulunmak en büyük hedefimiz. Özel Yetenek Sınavına katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyor ve sınavın gerçekleşmesinde emeği geçen akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

ALKÜ Hemşirelik Öğrencilerine Enfeksiyon Kontrol Eğitimi!
Sağlık

ALKÜ Hemşirelik Öğrencilerine Enfeksiyon Kontrol Eğitimi!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde klinik uygulama eğitimi alan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) Hemşirelik bölümü 1. sınıf öğrencilerine 'sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyon ve korunma yolları' anlatıldı.

ALKÜ Rektörü Türkdoğan'dan Afrika'da Erasmus iş birliği açıklaması!
Bölgesel

ALKÜ Rektörü Türkdoğan'dan Afrika'da Erasmus iş birliği açıklaması!

Türkiye Ulusal Ajansının davetlisi olarak Fas'ta düzenlenen Erasmus ICM programına katılan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, "Öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin bu projelerden en iyi şekilde faydalanmasın ülkemizin daha fazla gelişmesi açısından büyük önem taşıyor" dedi.

Anneanne, kardeşleri ve torunu hep birlikte üniversitedeler
Etkinlik

Anneanne, kardeşleri ve torunu hep birlikte üniversitedeler

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesindeki Tazelenme Üniversitesi biriminde eğitim alan 66 yaşındaki Seher Aşçı ile eğitim fakültesi müzik eğitimi bölümündeki 18 yaşındaki torunu İpek Simay Yıldız aynı üniversitede eğitim alıyor. Anneanne torun ders aralarında beraber vakit geçirirken, Seher Aşçı ayrıca iki kardeşiyle birlikte aynı sınıfta eğitim görüyor.

ALKÜ milli sporcudan Türkiye rekoru
Spor

ALKÜ milli sporcudan Türkiye rekoru

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi milli atlet Salih Korkmaz, 5 bin metre büyük erkekler yürüyüş branşında yeni bir rekora imza attı. Devamı haberimizde..

Mevlüt Çavuşoğlu: “ALKÜ’ye desteklerimiz devam edecek”
Yaşam

Mevlüt Çavuşoğlu: “ALKÜ’ye desteklerimiz devam edecek”

Önceki dönem Dışişleri Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Devamı haberimizde..

Alanya'da anne adayları sertifika dağıtımı
Yaşam

Alanya'da anne adayları sertifika dağıtımı

Antalya'nın Alanya ilçesinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen Gebe Okulu’nda anne adaylarına 4 hafta süren eğitimin sonunda sertifika verildi. Devamı haberimizde..