Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan Alman vatandaşı Kerstin Struss, İslam dinini seçerek 'Elif' ismini aldı.
Gazipaşa İlçe Müftülüğü'nde Struss için hazırlanan ihtida programında İslam dininin tevhid dini olduğu vurgulandı. Programda ayrıca İlçe Müftüsü Fahri Başar, İslam'ın kardeşlik, barış ve insanlara karşı saygı dini olduğuna vurgu yaparak, "Müslümanlar, diğer din mensuplarına karşı anlayışlı davranır; bu anlayışın temelinde İslam dini vardır" dedi.
Kerstin Struss, İslam dinini araştırdığını ve Müslümanların dayanışma, birlik ve beraberlik içinde olduklarını gördüğünü ifade etti. Müslüman olmadan önce onları daha iyi anlamak için oruç tuttuğunu belirten Struss, tüm bu gözlemler sonucunda İslam'ı seçtiğini açıkladı.
Başar eşliğinde kelime-i şehadet getiren Struss, 'Elif' ismini aldı kendisine Kur'an-ı Kerim ve Almanca meali hediye edildi.



Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)