Yalova’da gerçekleştirilen gastronomi etkinlikleri çerçevesinde Altınova ilçesinin geleneksel ve özel yemekleri tanıtıldı.
Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, il protokolü, turizm ve gazetecileri Hersek Lagün’ünde ağırladı. Buradaki bir restoranda gerçekleşen programda Altınova’nın özel lezzetlerinden Hersekzade Kuzu Etli Buğday Çorbası, Tütsülenmiş İsli Kefal Likorinaz (Balık), Aromalı tatlı, kivi sucuğu, üzüm sucuğu, aronya sucuğu, kivi, elma ve çilek reçel ve marmelatları, kivi ve hurma kurusu, aronya şurubu ile nane çayı ikram edildi. Doğal güzellikleri yerinde gören Vali Hülya Kaya ve beraberindekiler Altınova’ya özel yemekleri tanıma imkânı buldu. Misafirlerini Hersek Lagününde ağırlayan Başkan Oral, “İlçemiz, turizmin yanında gastronomide de marka olma yolunda ilerliyor. Zenginliklerimiz en büyük değerimiz” diye konuştu.
Kahvaltı ve yemek tadımının ardından Vali kaya ve beraberindekiler, Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi ile Engelsiz Kuş Gözlem Kulesini gezerek bölge hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Kaya ve beraberindekiler daha sonra, Altınova Belediyesi Hersek Dilburnu Deniz Feneri’nde incelemelerde bulundu.
Programlara Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Altınova Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, turizmciler ve gazeteciler katıldı.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)