AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları’ndan Ulucanlar’da 12 Eylül Mesajı

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları koordinasyonunda 81 ilde eş zamanlı düzenlenen 12 Eylül Darbesi anma programları kapsamında Ankara’da da bir etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye’nin demokrasi tarihinde önemli bir yere sahip olan Ulucanlar Cezaevi Müzesi önündeki programda, “Söz de karar da milletindir” mesajı öne çıktı.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları koordinasyonunda 81 ilde eş zamanlı düzenlenen 12 Eylül Darbesi anma programları kapsamında Ankara’da da bir etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye’nin demokrasi tarihinde önemli bir yere sahip olan Ulucanlar Cezaevi Müzesi önündeki programda, “Söz de karar da milletindir” mesajı öne çıktı.

Etkinlikte, darbe dönemlerinde millet iradesinin susturulmasına dikkat çekmek amacıyla sembolik olarak “1980 Numaralı Sandık” kuruldu. Programa katılan gençler ve vatandaşlar, demokrasi ve milli iradeye ilişkin duygu ve düşüncelerini yazarak sandığa bıraktı.

Atasoy: “Darbelerin Karşısında, Demokrasinin Yanındayız”

Kamuoyu ve basın mensuplarının katıldığı programda basın açıklamasını AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Atasoy yaptı.

Atasoy, 12 Eylül 1980 darbesinin 46. yılında Türkiye’nin demokrasi mücadelesine dikkat çekerek, geçmişte yaşanan darbe ve vesayet süreçlerinin siyasi hafızada önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Türkiye’nin siyasi tarihinde yaşanan müdahalelere değinen Atasoy; 27 Mayıs 1960 darbesi, 12 Mart 1971 muhtırası, 12 Eylül 1980 darbesi, 28 Şubat süreci, 27 Nisan e-muhtırası, 2008’deki kapatma davası, 17-25 Aralık süreçleri ve 15 Temmuz darbe girişimini hatırlattı.

Atasoy, farklı dönemlerde ortaya çıkan vesayet girişimlerinin ortak noktasının milli iradeye müdahale olduğunu belirterek, demokrasi mücadelesinin önemine vurgu yaptı.

“Milli İradeyi Tahakküm Altına Almaya Çalışan Her Girişimin Karşısındayız”

Programda yapılan açıklamada, darbe ve vesayet girişimlerine yönelik şu değerlendirmelere yer verildi:

“Askerî, bürokratik veya yargısal; hangi kisve altında ortaya çıkarsa çıksın, millî iradeyi tahakküm altına almaya çalışan her türlü darbenin, muhtıranın ve vesayet girişiminin karşısındayız. Biz, darbe dönemlerinin korkularını değil; onlara karşı verilen demokrasi mücadelesinin özgüvenini devralıyoruz. Geçmişimizi biliyor, siyasi hafızamıza sahip çıkıyoruz.”

Ulucanlar’da “1980 Numaralı Sandık” Kuruldu

Anma programının dikkat çeken bölümlerinden biri ise “1980 Numaralı Sandık” uygulaması oldu. 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen etkinlik kapsamında kurulan sembolik sandıkla, darbe dönemlerinde kesintiye uğratılmak istenen milli iradeye vurgu yapıldı.

Programın sonunda gençler ve vatandaşlar, demokrasiye ilişkin mesajlarını sandığa bıraktı.

Halil Atasoy, konuşmasında Adnan Menderes’in “Yeter! Söz milletindir” sözünün, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde “Yeter! Söz de karar da milletindir” anlayışıyla sürdüğünü ifade etti.

Atasoy, Türkiye’nin geleceğine ve istikametine yalnızca milletin karar vereceğini belirterek açıklamasını tamamladı.

 

AK Parti Ankara İl Gençlik KollarıUlucanlar12 Eylül darbesimesajTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.