Altındağ Belediyesi, 7-12 yaş aralığındaki çocuklar için ücretsiz yüzme kursu kayıtlarını başlattı. Yaz tatilini sporla değerlendirmek isteyen çocuklar için hazırlanan kurslar, Battalgazi Mahallesi Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilecek.
Kayıtlar 17 Haziran – 5 Temmuz Arasında
Yüzme kursu için kayıt süreci 17 Haziran’da başladı ve 5 Temmuz’a kadar devam edecek. Kurslardan yararlanmak isteyen çocukların Altındağ’da ikamet etmesi ve 7-12 yaş aralığında olması yeterli olacak.
Kurslar 13 Temmuz’da Başlayacak
Ücretsiz yüzme eğitimi 13 Temmuz’da başlayacak ve 4 Eylül’e kadar sürecek. Eğitimler, Battalgazi Mahallesi Yüzme Havuzu’nda uzman eğitmenler eşliğinde yapılacak.
“Yüzme Öğrenmeyen Çocuk Kalmasın”
Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, çocukların yaz tatilini hem eğlenerek hem de spor yaparak geçirmesini hedeflediklerini belirtti.
Tiryaki açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Yavrularımızın yaz tatilini yalnızca eğlenerek değil, aynı zamanda sporla ve sağlıklı alışkanlıklar ile geçirmelerini istiyoruz. Bu amaçla ücretsiz yüzme kurslarımızı başlatıyoruz. Miniklerimizi Battalgazi Mahallesi Yüzme Havuzu’nda buluşturuyoruz. Yüzme, çocuklarımızın fiziksel gelişimine katkı sağlamasının yanı sıra özgüvenlerini de artıran önemli bir spor… Tüm Altındağlı ailelerimizi çocuklarını bu imkândan faydalandırmaya davet ediyoruz. Yaz tatilinde yüzme öğrenmeyen çocuğumuz kalmasın istiyoruz.”