ANKARA- Keçiören’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. Yıl Dönümü Kutlandı
ANKARA- Cadde ve meydanların Türk bayraklarıyla donatıldığı Keçiören’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi.
ANKARA- Cadde ve meydanların Türk bayraklarıyla donatıldığı Keçiören’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi.
Keçiören Belediyesi önünde gerçekleştirilen törene Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende Başkan Özarslan ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programda birlik ve beraberlik mesajları verilirken, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusu hep birlikte yaşandı.
Başkan Özarslan: “30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun”
Çelenk sunma töreninde katılımcılara hitap eden Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, 30 Ağustos Zaferi’nin Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki önemine dikkat çekti.
Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlığı ve vatanı uğruna büyük mücadeleler verdiğini ifade eden Özarslan, şunları söyledi:
“Bizler bugün burada, ay yıldızlı bayrağın gölgesinde, zaferlerle yoğrulmuş bu aziz Türk yurdunda; bize emanet edilen değerler, milli ve manevi olgular ve kültür kodlarıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bizim aziz milletimiz çok yücedir. Bizler her daim insanlığın yanında duran aziz bir milletiz.”
Özarslan, Türk milletinin tarih boyunca kimliğine, hürriyetine ve bağımsızlığına yönelik tehditler karşısında kararlılıkla mücadele ettiğini belirterek, “O dönemde aziz atalarımız, kimliğimize, hürriyetimize ve namusumuza el uzatmaya çalışanlara ‘Dur’ dedi. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek kendi istiklali ve gelecek nesillerin istikbali için mücadele verdi” ifadelerini kullandı.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarını rahmet ve minnetle andıklarını vurgulayan Özarslan, şunları kaydetti:
“Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canlarını ortaya koyan tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Bunun bir tek amacı vardı; bu aziz vatan coğrafyası ve eşsiz şanlı Türk bayrağımız. Onun için bizlerin bunun kıymetini çok iyi bilmesi gerekiyor. Bu bayramları, sizler gibi çok kıymetli insanlarla bir arada, onurlu ve gururlu bir şekilde anmanın sevincini yaşıyoruz.”
Özarslan konuşmasını, “Yüce Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene” sözleriyle tamamladı.
30 Ağustos’a Özel “Veda” Filmi GösterimiKeçiören’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikler film gösterimiyle devam edecek.
Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını ve çocukluk arkadaşı Salih Bozok’un anılarını konu alan “Veda” filmi, 30 Ağustos Pazar günü saat 20.00’de Keçiören Belediyesi önünde vatandaşlarla buluşacak.
Film gösterimiyle, Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümünde izleyicilere Cumhuriyet’in kuruluş sürecine ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamından önemli kesitlere yeniden tanıklık etme fırsatı sunulacak.