Ankara Altındağ Sıfır Atık Okulu Dünya Basınının Gündeminde

Ankara Altındağ Belediyesi tarafından Başkent Millet Bahçesi’nde hizmete açılan Sıfır Atık Eğitim ve Simülasyon Merkezi, 18 farklı ülkeden Ankara’ya gelen 28 iklim gazetecisi ve içerik üreticisini ağırladı. Türkiye’nin ilk “sıfır atık okulu” olma özelliğini taşıyan merkez, uluslararası basının da ilgisini çekti.

Ankara Altındağ Belediyesi tarafından Başkent Millet Bahçesi’nde hizmete açılan Sıfır Atık Eğitim ve Simülasyon Merkezi, 18 farklı ülkeden Ankara’ya gelen 28 iklim gazetecisi ve içerik üreticisini ağırladı. Türkiye’nin ilk “sıfır atık okulu” olma özelliğini taşıyan merkez, uluslararası basının da ilgisini çekti.

18 Ülkeden 28 İklim Gazetecisi Ankara’da

Çevre ve İklim Medya programı kapsamında Ankara’ya gelen 28 iklim gazetecisi ve içerik üreticisi, Altındağ Belediyesi’nin Başkent Millet Bahçesi içerisinde hizmet veren Sıfır Atık Eğitim ve Simülasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında konuklara Altındağ Belediyesi’nin geri dönüşüm ve çevre çalışmaları hakkında bilgi verildi. Merkezin çalışma prensipleri, atölye faaliyetleri, kompost üretimi, tarım okulu çalışmaları, temizlik seferberliği, sıfır atık uygulamaları ve farkındalık projeleri katılımcılara anlatıldı.

Merkezde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen heyet, sıfır atık alanındaki öncü uygulamalarından dolayı Altındağ Belediyesi’ni ve Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki’yi tebrik etti.

“Temiz Dünya, Mutlu Gelecek”

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, belediye olarak temizlik ve geri dönüşüm çalışmalarına önem verdiklerini belirtti.

Tiryaki, sıfır atık bilincinin küçük yaşlardan itibaren çocuklara kazandırılmasının önemine dikkat çekerek, “Sıfır Atık konusunda başarılı çalışmalar yürüterek çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren sıfır atık ve çevre bilincini aşılıyoruz. Bu çalışmalar sayesinde hem atık oluşumunun önüne geçiyoruz hem de geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tiryaki, tüm Ankaralıları geri dönüşüm ve temizlik çalışmalarına destek vermeye davet etti.

“Eğitim Faaliyetlerini Çok Beğendim”

Merkezi ziyaret eden Azerbaycan Kültür Gazetesi muhabiri Mehpara Sultanova da Sıfır Atık Eğitim ve Simülasyon Merkezi’ndeki çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sultanova, merkezin eğitim faaliyetlerini çok beğendiğini belirterek, sergilenen ürünlerin sanat eseri niteliğinde olduğunu söyledi. Sultanova, Altındağ Belediyesi’ni sıfır atık ve çevre bilinci konusundaki öncü çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Altındağ Sıfır Atık Okuluankara altındağ belediye başkanı veysel tiryakiankara altındağ belediyesiTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.