Ankara, Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi Kalkınma ve Refah Rotasında Tutmak İçin Yoğun Çaba Harcıyoruz

Ankara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından millete seslendi. Dış politika, ticaret, güvenlik ve Terörsüz Türkiye süreci başta olmak üzere ülkeyi ilgilendiren kritik başlıkların ele alındığını belirten Erdoğan, çevrede yaşanan çatışmalara rağmen Türkiye’yi kalkınma ve refah hedeflerinden uzaklaştırmamak için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

Kabine Ahlat’ta toplandı: Gündemde ekonomi, dış politika, güvenlik ve Terörsüz Türkiye vardı

Ankara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından millete seslendi. Dış politika, ticaret, güvenlik ve Terörsüz Türkiye süreci başta olmak üzere ülkeyi ilgilendiren kritik başlıkların ele alındığını belirten Erdoğan, çevrede yaşanan çatışmalara rağmen Türkiye’yi kalkınma ve refah hedeflerinden uzaklaştırmamak için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

Malazgirt Zaferi’nin 955’inci yıl dönümü dolayısıyla Ahlat’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt mücahitlerini ve tarih boyunca vatan uğruna mücadele eden tüm kahramanları rahmetle andı.

Ahlat’ın tarihî ve kültürel değerinin her geçen yıl daha fazla anlaşıldığını ifade eden Erdoğan, ilçenin aynı zamanda önemli bir cazibe merkezi haline gelmesi için yatırımların sürdüğünü belirtti.

“Bu Sancılı Dönemi Başarıyla Yönetmenin Çabasındayız”

Kabine olarak üçüncü kez Ahlat’ta toplandıklarını hatırlatan Erdoğan, bölgede yaşanan krizlerin ekonomik etkilerine rağmen Türkiye’nin hedeflerine bağlılığını koruduğunu vurguladı.

Erdoğan, “Hükümet olarak çevremizde yaşanan çatışmalara rağmen Türkiye’yi kalkınma ve refah rotasında tutmak için yoğun çaba harcıyoruz. Bölgemizdeki krizler ekonomik açıdan tüm dünya gibi bizi de etkiliyor olsa da istihdamdan ihracata, tarımdan turizme birçok alanda hedeflerimize bağlı kalmayı sürdürüyoruz” dedi.

Türkiye’nin ekonomik süreçleri popülizme başvurmadan yönetmeye çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, milletin ve ülkenin kaynaklarını koruyarak hareket ettiklerini söyledi. İran-Amerika geriliminin küresel ekonomi üzerindeki etkilerinin zamanla azalacağını ifade eden Erdoğan, bunun günlük hayata olumlu yansımalarının daha net görüleceğini belirtti.

“Terörsüz Türkiye Süreci Ciddi Güç Kazanmıştır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’nin geçtiğimiz hafta Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun’u 467 “evet” oyuyla kabul ettiğini hatırlatarak, destek veren milletvekillerine teşekkür etti.

Bu uzlaşının Terörsüz Türkiye sürecine yeni bir güç kazandırdığını belirten Erdoğan, farklı toplum kesimlerini temsil eden siyasi partilerin Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren önemli bir konuda ortak paydada buluşmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Türkiye’nin hiçbir sorununun çözümsüz olmadığını vurgulayan Erdoğan, süreçte daha dikkatli ve sorumlu bir dil kullanılması gerektiğini ifade etti. Günlük siyasi hesaplarla hareket edilmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, toplumun tüm kesimlerini çözümün bir parçası olmaya çağırdı.

“Herkesi Çözümün Bir Parçası Olmaya Çağırıyorum”

Terörsüz Türkiye hedefinin yalnızca iktidarın değil, 86 milyon vatandaşın ortak meselesi olduğunu dile getiren Erdoğan, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinin de sürece daha fazla katkı sunmasını beklediklerini söyledi.

Erdoğan, “Bugün bir kez daha hangi siyasi görüşte olursa olsun herkesi çözümün bir parçası olmaya çağırıyorum. Gelin Türkiye’yi terörden kurtararak şehitlerimize ve gazilerimize olan şükran borcumuzu layıkıyla ödeyelim” ifadelerini kullandı.

Süreci zora sokacak ve toplumsal hassasiyetleri tahrik edecek söylemlerden kaçınılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin kalıcı huzur ve güvenliğe ulaşması için kararlılıkla çalışacaklarını kaydetti.

“Türkiye Ulusal Çıkarlarından Taviz Vermez”

Konuşmasında dış politikaya da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bölgesinde barış, adalet, güvenlik ve refahın tesis edilmesini hedeflediğini belirtti.

Bölgede çeşitli senaryoların hayata geçirilmeye çalışıldığını gördüklerini ifade eden Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti ne ilkelerinden ne de ulusal çıkarlarından taviz verir” dedi.

Türkiye’nin dış politikasını yalnızca Türk milletinin belirleyeceğini vurgulayan Erdoğan, hiçbir dış aktörün Türkiye’ye rota çizmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Suriye’den Irak’a, Lübnan’dan Filistin’e, Körfez’den Afrika’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya kadar geniş bir coğrafyada barış ve istikrarın sağlanması için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Erdoğan, “Gayemiz bölgemizin her karışında adalet, güvenlik ve refahın tesis edilmesidir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 70’inci Kabine Toplantısı’nın hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

Böke’nin bu paylaşımı, Butlan CHP’sinde kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından yaptığı ilk dikkat çekici “YENİ Parti” mesajları arasında yer aldı.

 

kabine toplantısıaçıklamaCumhurbaşkanı ErdoğanTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.