Ankara Mamak’ta Çocukların Okula Uyum Süreci Velilerle Ele Alındı

Ankara Mamak Belediyesi Gündüz Bakımevleri’nde eğitim gören çocukların velilerine yönelik “Okulda İlk Adımlar” programı düzenlendi. Musiki Muallim Mektebi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirilen programda, okul öncesi dönemde çocukların okula uyum süreci ve ailelerin bu süreçte üstlenebileceği roller ele alındı.

Mamak Belediyesi Gündüz Bakımevleri’nde eğitim gören çocukların velilerine yönelik “Okulda İlk Adımlar” programı düzenlendi. Musiki Muallim Mektebi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirilen programda, okul öncesi dönemde çocukların okula uyum süreci ve ailelerin bu süreçte üstlenebileceği roller ele alındı.

Programa katılan velilere, Psikolog ve Aile Danışmanı Tuba Dik tarafından “Okul Öncesi Dönemde Oryantasyon” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.

Çocukların Okula Uyum Süreci Konuşuldu

Söyleşide, çocukların eğitim hayatına ilk adımlarında karşılaşabilecekleri uyum süreci kapsamlı şekilde değerlendirildi. Yeni bir ortama alışma, öğretmen ve arkadaşlarla bağ kurma, okul rutinlerini benimseme ve kendini güvende hissetme gibi konular üzerinde duruldu.

Her çocuğun okula uyum sürecinin gelişim özellikleri ve ihtiyaçlarına göre farklılık gösterebileceği belirtilirken, çocukların yaşadığı duyguların anlaşılması ve sürecin sabırla desteklenmesinin önemine dikkat çekildi.

Ailelerin Yaklaşımı Uyum Sürecinde Önem Taşıyor

Programda, çocukların okula başlangıç döneminde ailelerin yaklaşımının uyum sürecindeki rolü de ele alındı. Velilerin çocuklarıyla kurduğu iletişim, günlük yaşamda oluşturulan rutinler ve okula ilişkin güven veren bir iletişim ortamının önemi değerlendirildi.

Çocukların okula ilişkin duygu ve düşüncelerini ifade etmelerine fırsat verilmesi, yaşadıkları kaygıların dikkate alınması ve okul hakkında gerçekçi beklentiler oluşturulmasının sürece katkı sağlayacağı aktarıldı.

Bunun yanı sıra çocukların okula hazırlık sürecine yaşlarına uygun biçimde dahil edilmesi, uyku ve beslenme düzenlerinin desteklenmesi gibi günlük yaşamda uygulanabilecek yöntemler de velilerle paylaşıldı.

5 Gündüz Bakımevinde Yaklaşık 400 Öğrenci Eğitim Alıyor

Mamak Belediyesi, okul öncesi eğitim hizmetleri kapsamında gündüz bakımevlerinin kapasitesini artırmaya ve eğitim ortamlarını geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

İlçede bulunan 5 gündüz bakımevinde yaklaşık 400 öğrenci okul öncesi eğitim alırken, 58’i öğretmen olmak üzere toplam 82 personel görev yapıyor.

Belediye tarafından çocukların eğitim ve gelişim süreçlerine yönelik çalışmaların yanı sıra, ailelere yönelik rehberlik ve bilgilendirme faaliyetlerinin de devam ettirilmesi hedefleniyor.

 

Okulda İlk Adımlarankara mamak belediye başkanı veli gündüz şahinAnkara Mamak BelediyesiGündüz BakımevleriTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.