Ankara, CHP Grup Başkanı Faik Öztrak, 26 Ağustos dolayısıyla sosyal medya platformu X hesabından bir mesaj yayımladı. Öztrak, 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun Türkler için ebedi yurt haline geldiğini vurgularken, Malazgirt’ten 851 yıl sonra başlayan Büyük Taarruz’un da bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ifade etti.
Öztrak paylaşımında, Büyük Taarruz’un emperyalizmin Türkiye’ye biçmek istediği “müstemleke gömleğinin yırtılıp atılması” ve düşmanın vatan topraklarından sökülüp çıkarılmasıyla sonuçlanacak tarihi mücadelenin başlangıcı olduğunu belirtti.
Bu kutlu yıl dönümünde, bu toprakları vatan kılmak için canlarını ortaya koyan ataları ve şehitleri rahmetle andığını kaydeden Öztrak, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gazilere de şükranlarını sundu.
Öztrak’ın mesajında, 26 Ağustos’un Türk milletinin Anadolu’daki varlığı ve bağımsızlık mücadelesi açısından taşıdığı tarihi öneme dikkat çekildi.