Ankara, YENİ Parti’de Kurultay Takvimi Belli Oldu

Ankara, YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında partisinin 1. Olağan Kurultay sürecine ilişkin takvimi açıkladı. Emre, kongre sürecinin 22 Ağustos Cumartesi günü başlayacağını belirtti.

Ankara, YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında partisinin 1. Olağan Kurultay sürecine ilişkin takvimi açıkladı. Emre, kongre sürecinin 22 Ağustos Cumartesi günü başlayacağını belirtti.

Emre’nin verdiği bilgiye göre, 22 Ağustos’ta kongre takvimi ilan edilecek. 26 Ağustos’ta ise üye çizelgeleri ilçe başkanlıklarında askıya çıkarılacak ve itiraz süreci başlayacak. Emre, 26 Ağustos’a kadar YENİ Parti’ye üye olanların devam eden kongrelerde oy kullanabileceğini ifade etti.

“Şiddet Ortamı Her Yerde Kendini Gösteriyor”

Zeynel Emre, YENİ Parti Gaziantep Milletvekili Melih Meriç’in eski CHP Oğuzeli İlçe Başkanı Seydi Ahmet Keleş tarafından bıçaklı saldırıya uğramasına da değindi.

Meriç’in sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Emre, milletvekilinin yoğun bakımda olduğunu ancak hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi. Saldırının üzüntü verici olduğunu belirten Emre, siyasi partilerin ve Meclis Başkanı’nın olaya karşı ortak tutum sergilemesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Sorumluların yakalandığı bilgisini aldıklarını kaydeden Emre, olayın takipçisi olacaklarını ve saldırının sorumlularının en kısa sürede hak ettikleri cezayı almasını istediklerini belirtti.

“Yargı Eliyle Dizayn Ediliyor”

Emre, konuşmasının devamında Türkiye’deki yargı süreçlerine ilişkin eleştirilerde bulundu. 19 Mart 2025’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik başlatılan operasyonu “darbe süreci” olarak nitelendiren Emre, bunun seçme ve seçilme iradesine yönelik bir müdahale olduğunu savundu.

İmamoğlu hakkında yürütülen soruşturma ve dava sürecinde medya üzerinden kara propaganda yapıldığını öne süren Emre, bazı kişilerin etkin pişmanlık kapsamında verdikleri ifadelerden daha sonra döndüklerini iddia etti.

“İmamoğlu’nun Savunma Hakkı Engelleniyor”

Emre, İmamoğlu’nun yargılandığı davada savunma hakkının kısıtlandığını ileri sürerek, yaklaşık 4 bin sayfalık iddianamede adı geçen İmamoğlu’nun kendisini savunmasının engellenmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Etkin pişmanlık kapsamında ifade veren Muzaffer Beyaz’ın duruşmadaki beyanlarının ardından tutuklanmasının talep edildiğini belirten Emre, bunun yargılamanın seyri açısından ciddi soru işaretleri oluşturduğunu savundu.

Emre, “İstediğimiz şekilde konuşmazsanız tutuklanırsınız” şeklinde bir baskı algısının ortaya çıktığını öne sürerek, bu koşullarda kişilerin sağlıklı ve özgür iradeyle ifade vermesinin mümkün olmadığını savundu.

Ceza Muhakemesi Kanunu’nda tutuklama şartlarının açık olduğunu ifade eden Emre, duruşma sırasında verilen ifadelerin ardından tutuklama talep edilmesini eleştirdi. Emre, yaşananların yargı sürecine ilişkin eleştirilerini güçlendirdiğini belirterek açıklamalarını sürdürdü.

 

yeni parti kurultay süreciyeni parti sözcüsü zeynel emrekurultay takvimiyeni parti burduryeni parti bucakTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.