Antalya'dan Bucak'a geldiler, Tarihin kokusunu aldılar

Arkeoloji öğrencileri, Burdur'un Bucak ilçesinde Kremna, Susuzhan ve İncirhan'ı ziyaret ederek, incelediler.

Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri, Burdur'un Bucak ilçesinde tarihi yerleri gezerek, inceleme fırsatı buldular.

Kremna, Susuzhan ve İncirhan'ı ziyaret eden öğrencilere, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ayça Polat Becks rehberlik etti.

İncirhan gezisi sonrasında NNC Haber'e konuşan Akdeniz Üniversitesi 4. sınıf Arkeoloji öğrencisi ve Akdeniz Arkeoloji Topluluğu Başkanı Berat Karadeniz,  " biz yıl içerisinde eğitim ve inceleme gezileri yapıyoruz. Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Biz genel olarak sadece antik kentleri değil, bizim için çok önemli olan Selçuklu dönemi, Osmanlı dönemi gibi dönemleri de incelemek için şu an olduğumuz gibi İncirhan gibi tarihi yerlere gelip inceleme gezisinde bulunuyoruz. Yani yaylada olmak çok güzel bir duygu, az önce Kremna'ya gidip gördük. Kremna dağlık bir bölge ve müthiş bir manzarası vardı. Bununla birlikte söylemek gerekirse çok temiz bir havası var. Umarım ülkemizde bu gibi yerler daha çok ziyaret edilir, daha çok önem verilir. " ifadelerini kullandı.

Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Erkan Dündar, " Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Arkeoloji Topluluğu'nu öğrenci topluluğunun ben akademik danışmanıyım. bu sene yapmış olduğumuz dördüncü eğitim ve araştırma gezisi. Bu seneki gezimizde de Susuzhan, İncirhan ve kremna'yı inceledik." şeklinde konuştu. 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Arkeoloji bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayça Polat Becks, " Kremna kazı başkanıyım. Bugün Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencilerini Bucak'a getirdik. Bucak'taki çeşitli tarihi alanları gezdirdik Önce Kremna'da dolaştık, daha sonrasında da kervansarayları görmek için buraya İncirhan'a geldik. Öğrencilerimizin hepsi arkeoloji bölümü öğrencileri. Dolayısıyla meslek olarak zaten bizim mesleğimizi yapmaya aday kişiler. kendi çevrelerini tanımak, yakındaki antik kentler hakkında bilgi edinmek istiyorlar. Malum bu çevre en önemli yerleşimlerinden bir tanesi de Kremna. Aynı zamanda bir roma koloni kenti. dolayısıyla bu önemli kenti de arkeoloji eğitimleri esnasında tanımak istediler. O nedenle bugün buraya geldiler. Ben de kendilerine rehberlik ettim." sözlerini kullandı.

Bucak arkeoloji gezisiKremnaSusuzhanİncirhanMehmet Akif Ersoy ÜniversitesiTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.