Burdur / Bucak

Antalya'dan Bucak'a geldiler, Tarihin kokusunu aldılar

Arkeoloji öğrencileri, Burdur'un Bucak ilçesinde Kremna, Susuzhan ve İncirhan'ı ziyaret ederek, incelediler.

Antalya'dan Bucak'a geldiler, Tarihin kokusunu aldılar

Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri, Burdur'un Bucak ilçesinde tarihi yerleri gezerek, inceleme fırsatı buldular.

Kremna, Susuzhan ve İncirhan'ı ziyaret eden öğrencilere, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ayça Polat Becks rehberlik etti.

İncirhan gezisi sonrasında NNC Haber'e konuşan Akdeniz Üniversitesi 4. sınıf Arkeoloji öğrencisi ve Akdeniz Arkeoloji Topluluğu Başkanı Berat Karadeniz,  " biz yıl içerisinde eğitim ve inceleme gezileri yapıyoruz. Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Biz genel olarak sadece antik kentleri değil, bizim için çok önemli olan Selçuklu dönemi, Osmanlı dönemi gibi dönemleri de incelemek için şu an olduğumuz gibi İncirhan gibi tarihi yerlere gelip inceleme gezisinde bulunuyoruz. Yani yaylada olmak çok güzel bir duygu, az önce Kremna'ya gidip gördük. Kremna dağlık bir bölge ve müthiş bir manzarası vardı. Bununla birlikte söylemek gerekirse çok temiz bir havası var. Umarım ülkemizde bu gibi yerler daha çok ziyaret edilir, daha çok önem verilir. " ifadelerini kullandı.

Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Erkan Dündar, " Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Arkeoloji Topluluğu'nu öğrenci topluluğunun ben akademik danışmanıyım. bu sene yapmış olduğumuz dördüncü eğitim ve araştırma gezisi. Bu seneki gezimizde de Susuzhan, İncirhan ve kremna'yı inceledik." şeklinde konuştu. 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Arkeoloji bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayça Polat Becks, " Kremna kazı başkanıyım. Bugün Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencilerini Bucak'a getirdik. Bucak'taki çeşitli tarihi alanları gezdirdik Önce Kremna'da dolaştık, daha sonrasında da kervansarayları görmek için buraya İncirhan'a geldik. Öğrencilerimizin hepsi arkeoloji bölümü öğrencileri. Dolayısıyla meslek olarak zaten bizim mesleğimizi yapmaya aday kişiler. kendi çevrelerini tanımak, yakındaki antik kentler hakkında bilgi edinmek istiyorlar. Malum bu çevre en önemli yerleşimlerinden bir tanesi de Kremna. Aynı zamanda bir roma koloni kenti. dolayısıyla bu önemli kenti de arkeoloji eğitimleri esnasında tanımak istediler. O nedenle bugün buraya geldiler. Ben de kendilerine rehberlik ettim." sözlerini kullandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kremna Antik Kenti Ziyaretçi Sayısında Rekor Kırıyor
Bölgesel

Kremna Antik Kenti Ziyaretçi Sayısında Rekor Kırıyor

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Kremna Antik Kenti'nin ziyaretçi sayısının hızla arttığını açıkladı. Kremna, kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla dünya genelinde ses getirecek önemli bir antik kent haline gelecek. Detaylar haberimizde!

Pagan tapınaklarıyla dikkat çekiyor! Kremna Antik Kentini biliyor musunuz?
Bölgesel

Pagan tapınaklarıyla dikkat çekiyor! Kremna Antik Kentini biliyor musunuz?

Psidia'nın önemli antik kentlerinden biri olan Kremna, Roma Dönemi'ne ait yapıları ve gizemleriyle dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl 1910 kişi tarafından ziyaret edilen antik kent, sarp kayalıklar arasında yer alıyor. Kremna'nın kültürel zenginlikleri ve kazı çalışmalarındaki son gelişmeler.

Burdur Valisi Öksüz, Kremna Antik Kentinde
Bölgesel

Burdur Valisi Öksüz, Kremna Antik Kentinde

Burdur Valisi Türker Öksüz, Bucak İlçesinde Kremna Antik Kenti'ni ziyaret ederek, incelemede bulundu. İşte detaylar...

Kremna Antik Kenti: Türkiye'nin Gizemli Tarihi Mirası
Yaşam

Kremna Antik Kenti: Türkiye'nin Gizemli Tarihi Mirası

Kremna Antik Kenti, Türkiye'nin Burdur ilinde bulunan ve Psidia bölgesinin en önemli kentlerinden biridir. Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait kalıntılara ev sahipliği yapan kent, her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.

Geçmişe yolculuk İşte Türkiye'nin antik kentleri
Bölgesel

Geçmişe yolculuk İşte Türkiye'nin antik kentleri

Türkiye'nin dört bir yanındaki antik kentler ve höyükler, ziyaretçilerine geçmişi keşfetme ve farklı medeniyetlerin kültürel mirasını tanıma fırsatı sunuyor.

Kremna Antik Kenti'nin arkeolojik önemi artıyor
Bölgesel

Kremna Antik Kenti'nin arkeolojik önemi artıyor

Burdur'un Bucak ilçesinde bulunan Kremna Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, kentin arkeolojik önemi gün yüzüne çıkıyor. Kazılarda, Zeus, Apollon, Artemis, Demeter, Dionysos gibi Yunan tanrılarına ve Roma tanrıçalarına adanmış tapınakların kalıntıları bulundu.