Başkan Özdemir’den İddialara Flaş Açıklama

Bucak Ziraat Odası Başkanı Muzaffer Özdemir, NNC Haber’de çıkan haber üzerine jet bir açıklama yaparak söz konusu iddiaları yalanladı.

Bucak Ziraat Odası Başkanı Muzaffer Özdemir, NNC Haber’de çıkan haber üzerine jet bir açıklama yaparak söz konusu iddiaları yalanladı. 

Başkan Muzaffer Özdemir,geçen hafta yapılması gereken seçimlerin asayiş ve güvenlik nedeniyle yetkili idareye bildirerek “Olur” onayı almadıklarından dolayı ertelendiğini söyledi. Özdemir, “Bizde bugüne kadar bir sürü seçime girdik fakat delege seçiminde bu şekilde bir başvuru yapacağımızı bilmiyorduk. Kaymakamlık tarafından yapılan uyarı sebebiyle seçimler bir hafta ertelendi. İddia edildiği gibi itirazlar sonucu ertelenmedi seçim” diye konuştu.

Başkan Özdemir, üyelerin mahallelerinin değiştirildiği iddiasına da değinerek, geçmiş dönemlerde Bucak Ziraat Odası Meclisi’nin aldığı karar gereği “Oy kullanacak üyelerin tarımsal faaliyette bulunduğu yerde, eğer yoksa ikametinin bulunduğu mahallede oy kullanır” kararına dayanarak yaklaşık 1000 kişinin tarımsal faaliyette bulunduğu yerde oy kullanması için güncellemelerin yapıldığını söyledi.

Bucak Ziraat Odası Delege seçimlerinin listelerinin askı mecburiyeti olmadığını söyleyen Başkan Özdemir, “Delege seçimlerinin askı mecburiyeti, ilan etme mecburiyeti yönetmelik gereği yok. Ama biz yine de geçen hafta belediye hoparlöründen ilan ettik. Delege seçimlerinden sonraki sürecin ilan edilme mecburiyeti var. Bu konuyu da yönetmeliğe bakarak öğrenebilirler”ifadelerini kullandı.

Başkan Özdemir tüm iddiaların asılsız olduğunu ve yapılacak delege seçimlerinin sıkıntısız, sorunsuz geçmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade etti.

muzaffer özdemiraçıklamaTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.