Burdur / Bucak

Başkan Özdemir, Çiftçinin 2018 Yılını Değerlendirdi

Bucak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer ÖZDEMİR, Yayımladığı Mesajında, 2019’un, İlçemiz Açısından Huzurun, Refahın Arttığı, Bereketli Bir Yıl Olması Temennisinde Bulundu.

Başkan Özdemir, Çiftçinin 2018 Yılını Değerlendirdi

Bucak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer ÖZDEMİR, Yayımladığı Mesajında, İlçemizde 2018’in Tarımda Üretimin Arttığı Bir Yıl Olarak Geçse De Bazı Ürünlerde Üretimde Düşüşlerinde Görüldüğünü Belirterek, 2019’un, İlçemiz Açısından Huzurun, Refahın Arttığı, Bereketli Bir Yıl Olması Temennisinde Bulundu.

Bucak Ziraat Odamız Büyük Bir Atılım Yaparak Yaptırdığı Yeni Hizmet Binasına 22.01.2018 Tarihinde Taşınarak Daha Önce ki asansörsüz, yaşlı üyelerinin çıkmakta dahi zorlandığı, otopark sorunu olan Bucaklı Çiftçilerimize yakışmayan hizmet binasından çıkılarak yeni modern içinde zirai ilaç, gübre , tohum bayii, işlem odası, eğitim salonlarından oluşan asansörlü 4+1 katlı modern hizmet binasında hizmet vermeye başladı, bu sırada hiç bir zaman meslek kuruluşu olmamızın üzerimize yüklediği sorumlulukları aksatmadık.

Ne yazık ki 2018’de her şey istenildiği gibi gitmedi tarihler 11.Mayıs.2018’i gösterdiğinde Bucak Ziraat Odasında Uzun Yıllar Yönetim Kurulu Başkanlığı Yapan Sayın Ali Demirezen’i Kaybettik.Kendisine Allah’tan Rahmet Dilerim, Mekanı Cennet Olsun..

İlçemizde Tarımda 2017 yılında 165.812.469 metrekare araziyi işleyen üyelerimiz 2018 de 171.814.272 metrekare arazi işleyerek ilçemizde en çok tek yıllık ürünlerden sırasıyla arpa, buğday ve çörek otu yetiştiriciliği, çok yıllık bitkisel üretimde ceviz, zeytin ve incir yetiştiriciliği ile ekonomiye katkıda bulundu.

Hayvancılıkta ise Karacaören Baraj Gölünde gerçek ve tüzel 14 üyemiz Alabalık yetiştiriciliği, 32 arıcılık faaliyetinde bulunan üreticimiz 2890 koloni ile Küçükbaş hayvancılıkta 239 keçi yetiştiricimiz 19000 keçi ile 115 koyun yetiştiricimiz 9287 koyun, 2 kaz yetiştiricimiz 828 kaz ile 1 manda yetiştiricimiz 14 manda ile 2019 büyükbaş hayvan yetiştiricimiz 26000 sığır ve 19 yumurta tavuğu yetiştiricimiz 38000 tavuk ile üretime, istihdama ve çocuklarımız için büyük emeklerle üretim yapmışlardır.

Bütün zor şartlara rağmen üreticimiz ağustos ayında yaşanan kur dalgalanması ile girdi maliyetleri motorin, ilaç, gübre, tohum ve yem’in %40 lara varan hatta geçen oranlarda zamlanması aralık ayına geldiğimiz bu günlerde motorinde 60-70 kuruş gübrede %25 , yemde %15 gibi indirim oranlarının yaşanması çiftçimizin nefes almasını sağlamış ama yinede üretimi zora sokmuştur.

2018 yılında çks kayıtları ile çiftçilerimize mazot ve gübre, yem bitkileri destekleri, iyi tarım uygulamaları destekleri için gerekli bilgilendirme eğitim ve duyuruları yaptık.

Dileklerin ve beklentilerin yerine gelebilmesi için çalışmak ve gayret göstermek gerektiğinin de altını çizen Özdemir, “10 Bine yakın üyesiyle büyük bir aile olan Bucak Ziraat Odasının her bir üyesi 2019’da da bu bilinçle üretmeye, ilçemizin gıda güvencesini sağlamaya ve ilçe ekonomisine omuz vermeye devam edecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Yeter ki çiftçimiz desteklenmeye devam etsin diyen ÖZDEMİR; Biz çiftçiler olarak bunu sağlayacak güçteyiz.”Dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.