Burdur / Bucak

Başkan Özdemir, Çiftçinin 2018 Yılını Değerlendirdi

Bucak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer ÖZDEMİR, Yayımladığı Mesajında, 2019’un, İlçemiz Açısından Huzurun, Refahın Arttığı, Bereketli Bir Yıl Olması Temennisinde Bulundu.

Başkan Özdemir, Çiftçinin 2018 Yılını Değerlendirdi

Bucak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer ÖZDEMİR, Yayımladığı Mesajında, İlçemizde 2018’in Tarımda Üretimin Arttığı Bir Yıl Olarak Geçse De Bazı Ürünlerde Üretimde Düşüşlerinde Görüldüğünü Belirterek, 2019’un, İlçemiz Açısından Huzurun, Refahın Arttığı, Bereketli Bir Yıl Olması Temennisinde Bulundu.

Bucak Ziraat Odamız Büyük Bir Atılım Yaparak Yaptırdığı Yeni Hizmet Binasına 22.01.2018 Tarihinde Taşınarak Daha Önce ki asansörsüz, yaşlı üyelerinin çıkmakta dahi zorlandığı, otopark sorunu olan Bucaklı Çiftçilerimize yakışmayan hizmet binasından çıkılarak yeni modern içinde zirai ilaç, gübre , tohum bayii, işlem odası, eğitim salonlarından oluşan asansörlü 4+1 katlı modern hizmet binasında hizmet vermeye başladı, bu sırada hiç bir zaman meslek kuruluşu olmamızın üzerimize yüklediği sorumlulukları aksatmadık.

Ne yazık ki 2018’de her şey istenildiği gibi gitmedi tarihler 11.Mayıs.2018’i gösterdiğinde Bucak Ziraat Odasında Uzun Yıllar Yönetim Kurulu Başkanlığı Yapan Sayın Ali Demirezen’i Kaybettik.Kendisine Allah’tan Rahmet Dilerim, Mekanı Cennet Olsun..

İlçemizde Tarımda 2017 yılında 165.812.469 metrekare araziyi işleyen üyelerimiz 2018 de 171.814.272 metrekare arazi işleyerek ilçemizde en çok tek yıllık ürünlerden sırasıyla arpa, buğday ve çörek otu yetiştiriciliği, çok yıllık bitkisel üretimde ceviz, zeytin ve incir yetiştiriciliği ile ekonomiye katkıda bulundu.

Hayvancılıkta ise Karacaören Baraj Gölünde gerçek ve tüzel 14 üyemiz Alabalık yetiştiriciliği, 32 arıcılık faaliyetinde bulunan üreticimiz 2890 koloni ile Küçükbaş hayvancılıkta 239 keçi yetiştiricimiz 19000 keçi ile 115 koyun yetiştiricimiz 9287 koyun, 2 kaz yetiştiricimiz 828 kaz ile 1 manda yetiştiricimiz 14 manda ile 2019 büyükbaş hayvan yetiştiricimiz 26000 sığır ve 19 yumurta tavuğu yetiştiricimiz 38000 tavuk ile üretime, istihdama ve çocuklarımız için büyük emeklerle üretim yapmışlardır.

Bütün zor şartlara rağmen üreticimiz ağustos ayında yaşanan kur dalgalanması ile girdi maliyetleri motorin, ilaç, gübre, tohum ve yem’in %40 lara varan hatta geçen oranlarda zamlanması aralık ayına geldiğimiz bu günlerde motorinde 60-70 kuruş gübrede %25 , yemde %15 gibi indirim oranlarının yaşanması çiftçimizin nefes almasını sağlamış ama yinede üretimi zora sokmuştur.

2018 yılında çks kayıtları ile çiftçilerimize mazot ve gübre, yem bitkileri destekleri, iyi tarım uygulamaları destekleri için gerekli bilgilendirme eğitim ve duyuruları yaptık.

Dileklerin ve beklentilerin yerine gelebilmesi için çalışmak ve gayret göstermek gerektiğinin de altını çizen Özdemir, “10 Bine yakın üyesiyle büyük bir aile olan Bucak Ziraat Odasının her bir üyesi 2019’da da bu bilinçle üretmeye, ilçemizin gıda güvencesini sağlamaya ve ilçe ekonomisine omuz vermeye devam edecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Yeter ki çiftçimiz desteklenmeye devam etsin diyen ÖZDEMİR; Biz çiftçiler olarak bunu sağlayacak güçteyiz.”Dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta Çocuklar Ziraat Odası Başkanlığı Koltuğuna Oturdu!
Bölgesel

Bucak'ta Çocuklar Ziraat Odası Başkanlığı Koltuğuna Oturdu!

Bucak Ziraat Odası'nda her yıl olduğu gibi bu sene de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Bu yılki kutlamalarda Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel'in makam koltuğuna çocuklar oturdu.

Çiftçilerin dikkatine! Bunu sakın yapmayın
Bölgesel

Çiftçilerin dikkatine! Bunu sakın yapmayın

Çiftçilerin dikkatine! Bunu sakın yapmayın - Bucak Ziraat Odası, sıcak havada yapılan ilaçlamanın etkisiz olduğunu ve çiftçilere maddi kayıp yaşatabileceğini açıkladı.

Bucak Ziraat Odası'nda TARSİM Bitkisel Ürün Sigortaları Tekamül Eğitimi!
Bölgesel

Bucak Ziraat Odası'nda TARSİM Bitkisel Ürün Sigortaları Tekamül Eğitimi!

Bucak Ziraat Odası, 14 Mart Perşembe günü Antalya Bölge Müdürlüğü personelleri ile birlikte "Bitkisel Ürün Sigortaları Tekamül Eğitimi" düzenliyor.

Başkan Bilal Özel'e Başkan Büyükçetin'den ziyaret
Bölgesel

Başkan Bilal Özel'e Başkan Büyükçetin'den ziyaret

Antalya ili Korkuteli ilçesi Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri BÜYÜKÇETİN Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal ÖZEL'İ makamında ziyaret etti.

Bucak Belediye Başkanı Ünal'dan Bucak Ziraat Odası'na Ziyaret
Bölgesel

Bucak Belediye Başkanı Ünal'dan Bucak Ziraat Odası'na Ziyaret

Bucak Belediye Başkanı ve AK Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Emrullah Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Osman Taşkın ve beraberindekiler Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel'i ziyaret etti. Ziyarette 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin ilçeye ve ülkeye hayırlara vesile olması dile getirildi.

Bucak'ta meyve kurutma ve gıda güvenliği eğitimi
Bölgesel

Bucak'ta meyve kurutma ve gıda güvenliği eğitimi

Burdur Kadın Gelişim Birimi öncülüğünde, FAO işbirliğinde düzenlenen meyve kurutma ve gıda güvenliği eğitimi gerçekleştirildi. Eğitime, üretken kadın çiftçiler ve kadın kooperatifleri katıldı.