Başkentlilerin Hafta Sonu Rotası Atatürk Çocukları Doğal Yaşam Parkı Oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından hizmete açılan Atatürk Çocukları Doğal Yaşam Parkı, hafta sonunda Başkentlilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 27–28 Haziran tarihlerinde parkı yaklaşık 42 bin kişi ziyaret etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından hizmete açılan Atatürk Çocukları Doğal Yaşam Parkı, hafta sonunda Başkentlilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 27–28 Haziran tarihlerinde parkı yaklaşık 42 bin kişi ziyaret etti.

1 Milyon Metrekarelik Alanda Yoğun İlgi

Toplam 1 milyon metrekarelik geniş bir alanda hizmet veren Atatürk Çocukları Doğal Yaşam Parkı, özellikle hafta sonu ailelerin en çok tercih ettiği sosyal yaşam alanlarından biri oldu.

Yetkililerin verilerine göre 27 Haziran Cumartesi günü parkı yaklaşık 7 bin 20 kişi ziyaret ederken, bu ziyaretlerin 2 bin 340’ı araçla gerçekleşti. 28 Haziran Pazar günü ise yaklaşık 35 bin kişi parkı gezdi ve 8 bin araç giriş yaptı.

Böylece iki günün toplamında yaklaşık 42 bin ziyaretçi ve 10 bin 340 araç girişi kaydedildi.

Ailelerin Yeni Buluşma Noktası

Güneşli havayı değerlendiren vatandaşlar, parkın geniş yeşil alanlarında, yürüyüş yollarında ve dinlenme alanlarında vakit geçirdi. Çocuklar oyun alanları ve su parklarında eğlenirken, aileler de doğayla iç içe zaman geçirme imkânı buldu.

Ziyaretçilerden Memnuniyet Mesajları

Parkı ziyaret eden vatandaşlar, alanın Ankara için önemli bir kazanım olduğunu ifade etti. Vatandaşların görüşlerinden bazıları şöyle:

Levent Cebeci: “Çocuklar için gereken her şey var, çok memnunuz.” Mehmethan Kâhya: “Sulu oyun alanları çok eğlenceli, çok keyif aldım.” Yusuf Talha Çat: “Ailecek vakit geçirmek için çok güzel bir yer.” Ali Gürgel: “İkinci kez geldik, çocuklar çok eğleniyor.” Yüksel Şekerci: “Hem çocuklar hem büyükler için çok güzel bir ortam.” Seher Eroğlu: “İlk defa geldik, çok beğendik.” Ömer Faruk: “Su parkı çok eğlenceli.” İkra Bucak: “Arkadaşlarıma da tavsiye ederim.” Anıl Eltekin: “Ankara’nın merkezinde çok kullanışlı bir alan.” Sena Altay: “Doğası ve konsepti çok güzel.”

Şehrin Merkezinde Doğayla İç İçe Yaşam Alanı

Ziyaretçiler, parkın hem çocuklar hem de yetişkinler için geniş imkânlar sunduğunu belirterek, Atatürk Çocukları Doğal Yaşam Parkı’nın Ankara’da önemli bir sosyal yaşam alanı haline geldiğini ifade etti. Parkın özellikle hafta sonları yoğun ilgi görmeye devam etmesi bekleniyor.

  

ankara abb başkanı mansur yavaşankara abb belediyesiabb Atatürk yaşam parkıTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.