BBP’li Mahir Alay’dan Gençlik Parkı İçin Yenileme Hamlesi

Alay, parkın sosyal, kültürel ve rekreasyonel işlevlerinin güçlendirilerek başkent için daha etkin bir yaşam alanına dönüştürülmesini istedi.

 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Mahir Alay, Ankara’nın tarihi ve sembol mekânlarından biri olan Gençlik Parkı’nın yeniden canlandırılması amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne kapsamlı bir yenileme teklifi sundu. Alay, parkın sosyal, kültürel ve rekreasyonel işlevlerinin güçlendirilerek başkent için daha etkin bir yaşam alanına dönüştürülmesini istedi.

“Gençlik Parkı Ankara’nın Hafızasında Önemli Bir Yer Tutuyor”

Teklif metninde Gençlik Parkı’nın Ankara’nın sosyal yaşamındaki tarihsel önemine dikkat çekildi. Parkın yıllar boyunca birçok kuşağın anılarında yer edinen önemli bir buluşma noktası olduğu belirtilirken, mevcut potansiyelinin daha verimli değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Mahir Alay, Gençlik Parkı’nın yeniden düzenlenerek başkente yakışan modern bir çekim merkezi haline getirilebileceğini ifade etti.

Göletten Lunaparka Kapsamlı Düzenleme Önerisi

BBP’nin sunduğu teklif kapsamında park içindeki gölet ve tekne faaliyetlerinin daha işlevsel hale getirilmesi, lunapark alanının günümüz standartlarına uygun şekilde yenilenmesi ve kullanım yoğunluğunun artırılması önerildi.

Ayrıca çay bahçeleri, dinlenme alanları ve sosyal tesislerin yeniden aktif hale getirilmesi, kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak yeni alanların oluşturulması ile her yaş grubuna hitap eden sosyal donatıların artırılması talep edildi.

Güvenlik ve Çevre Düzenlemesi Ön Planda

Teklifte parkın daha güvenli ve kullanışlı hale getirilmesine yönelik düzenlemeler de yer aldı. Aydınlatma sistemlerinin güçlendirilmesi, peyzaj çalışmalarının geliştirilmesi ve çevre düzenlemelerinin yenilenmesi önerilirken, güvenlik tedbirlerinin artırılmasıyla vatandaşların parkı günün her saatinde rahatlıkla kullanabilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi İstendi

Mahir Alay, Gençlik Parkı’nın yalnızca Ankaralılar için değil, yerli ve yabancı turistler için de önemli bir çekim noktası haline getirilebileceğini belirtti. Bu doğrultuda rekreasyon ve turizm odaklı projelerin geliştirilmesi, ilgili belediye birimlerince teknik ve mali fizibilite çalışmalarının yapılarak kapsamlı bir dönüşüm projesi hazırlanması önerildi.

“Çalışmalar Başlatılmalı”

Teklifinin sonunda Alay, Gençlik Parkı’nın yeniden canlandırılmasının Ankara’nın sosyal yaşamına önemli katkılar sağlayacağını belirterek, konunun Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündemine alınmasını ve gerekli çalışmaların başlatılmasını talep etti.

bbp genel merkezibbp genel başkan yardımcısı mahir alayBBP Burdurbbp bucakTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.