BUCAK BELEDİYESİ LAVANTA TEPESİNE İLK FİDANLARI DİKTİ

Bucak Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü İşbirliği ile Cami ve Çukur Mahalle sınırında bulunan katranlık mevkiinde Lavanta tepesine ilk fidanlar dikildi. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ve beraberinde belediye başkan yardımcısı Yasin Çiçek, Bucak Belediyesi Fen …

Bucak Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü İşbirliği ile Cami ve Çukur Mahalle sınırında bulunan katranlık mevkiinde Lavanta tepesine ilk fidanlar dikildi.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ve beraberinde belediye başkan yardımcısı Yasin Çiçek, Bucak Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ömer Gümüş Cami ve Çukur Mahallesi muhtarları ve Bucak Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı orman çalışanları ile birlikte ilk lavanta fidanlarını diktiler.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal “Bucak’ta Lavanta Tepesi projesinin bu gün ikinci adımını atıyoruz. Orman çalışanları ile birlikte hem dikim sahaların hazırlanması hem de lavanta fidanlarının dikimlerini gerçekleştirdik. Katranlık mevki ilçemizin çoğu yerinden görünen bir yer. Dikmiş olduğumuz lavantalar ileriki yıllarda yetiştiği zaman çevre il ve ilçelerdeki gibi Lavanta Tepesinin de ziyaretçi akımına uğrayacağını bekliyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Emrullah Ünal’a gazetecilerden gelen bir soru üzerine, çevre il ve ilçelerde lavanta bahçeleri kurularak çok sayıda ziyaretçi akımına uğruyor. Bucak’ta seyir tepesi ile birlikte Hökez tepesine geniş kapsamlı bir lavanta bahçesi oluştursa olmaz mı? Sorusuna karşılık, Belediye Başkanı Ünal “böyle bir proje aslında çok güzel olur, Hökez tepesi yüksekte olması seyir açısından doyumsuz bir yer, birde lavanta bahçesi oluşturulması halinde çok güzel bir proje olabilir. Bucak Orman İşletme Müdürlüğü ve genel müdürlük arasında çalışma yapalım” dedi.

Belediye Başkanı Emrullah Ünal Lavanta Tepesinde çalışmalardan dolayı Bucak Orman İşletme Müdürlüğü ve personeline teşekkür etti.

KAYNAK:AKÇA GAZETE

LAVANTA TEPESİTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.