Bucak Hacı Ömer Ağa Caminde Enderun Usulü Teravih Namazı

Burdur'un Bucak İlçesi Hacı Ömer Ağa caminde Enderun Usulü teravih namazı Burdur'dan gelen İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Furkan Ceylan rehberliğinde, cumhur müezzinliğinde hocaların icraları ile kılındı.

Burdur'un Bucak İlçesi Hacı Ömer ağa caminde Enderun Usulü teravih namazı Burdur'dan gelen İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Furkan Ceylan rehberliğinde, cumhur müezzinliğinde hocaların icraları ile kılındı.

Enderun usulü teravih özetle, Osmanlı döneminde icra edilen namazdaki her selamdan sonra değişik bir makamda, müezzinler tarafından icra edilen kısa ilahiler akabinde İmam Hatibin aynı makamla teravihi kıldırmasıdır. Hacı Ömer ağa camiindeki Cemeat yatsı namazının farzını bir makam, teravih namazının her dört rekatını ayrı ayrı makam ve vitir namazını da başka bir makamda okunan Fatiha, zammı sure ve tekbirlerle huzur ve huşu içinde namazlarını eda ettiler.
Enderun usulü teravih Burdur'dan gelen İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Furkan Ceylan rehberliğinde, cumhur müezzinliğinde hocalarının icraları ile kılındı.

Hacı Ömer Ağa Camiienderun usulüTeravih namazıTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.