Burdur'un Bucak İlçesi Hacı Ömer ağa caminde Enderun Usulü teravih namazı Burdur'dan gelen İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Furkan Ceylan rehberliğinde, cumhur müezzinliğinde hocaların icraları ile kılındı.
Enderun usulü teravih özetle, Osmanlı döneminde icra edilen namazdaki her selamdan sonra değişik bir makamda, müezzinler tarafından icra edilen kısa ilahiler akabinde İmam Hatibin aynı makamla teravihi kıldırmasıdır. Hacı Ömer ağa camiindeki Cemeat yatsı namazının farzını bir makam, teravih namazının her dört rekatını ayrı ayrı makam ve vitir namazını da başka bir makamda okunan Fatiha, zammı sure ve tekbirlerle huzur ve huşu içinde namazlarını eda ettiler.
Enderun usulü teravih Burdur'dan gelen İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Furkan Ceylan rehberliğinde, cumhur müezzinliğinde hocalarının icraları ile kılındı.





Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)