Bucak Kapalı Pazarda peynirci esnafı tezgah açmadı

BUCAK ilçesinde daha önceden kapalı pazarın birinci katında tezgah açan, korona virüs tedbirleri kapsamında mart ayından bu tarafa kapatılan bu gün açılan kapalı pazarda peynirci ve kuruyemişçi esnafının yeri değiştirilince tezgah açmadılar.

BUCAK ilçesinde daha önceden kapalı pazarın birinci katında tezgah açan, korona virüs tedbirleri kapsamında mart ayından bu tarafa kapatılan bu gün açılan kapalı pazarda peynirci ve kuruyemişçi esnafının yeri değiştirilince tezgah açmadılar.

2015 Yılında tamamlanarak hizmete açılan Bucak Kapalı Pazaryeri ve Kültür  Kompleksinde açılış öncesi esnafların tezgah açacağı yerler noter huzurunda kura usulü ile belirlenmiş ve yaklaşık beş yıldır kapalı pazarın giriş katında hizmet veren peynirci ve kuruyemiş esnafının yerin Bucak Belediyesi tarafından ikinci kata alınması üzerine peynirci, süt ürünleri ve kuruyemişçi esnafı alınan karara tepki göstererek tezgah açmadılar.

Bucak Kapalı Pazar önünde gazetecilere konuşan peynirci, süt ürünleri ve kuruyemişçi esnafları “Kapalı Pazar ilk açılacağında haksızlık yapılmaması için dönemin belediye Başkanı Süleyman Mutlu pazarcı esnafının tezgah açacağı yerlerin belirlenmesi için noter huzurunda çekiliş yapıldı. Çekiliş sonrası peynirci, süt ürünleri ve kuruyemişçi esnafı beş yıldır birinci katta hizmet veriyorduk. Korona virüs tedbirleri dolayısı ile mart ayı içerisinde kapalı Pazar kapatıldı. Normalleşme döneminde bu gün açılan Perşembe günleri kurulan Kapalı Pazarda peynirci, süt ürünleri ve kuruyemişçi esnafını ikinci kata tuhafiyecilerin olduğu bölümde tezgah açmamız için yer ayrılmış. Biz beş yıllık hizmet verdiğimiz yerde tezgah açmak istiyoruz” dediler.

TEZGAH AÇMADIKLARI İÇİN TUTANAK TUTULDU

Bucak’ta her hafta Perşembe günleri Kapalı Pazarda açılan Perşembe pazarında yerleri değiştirilerek ikinci kata alınan peynirci, süt ürünleri ve kuruyemişçi esnafı tezgah açmadıkları için Bucak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince tezgah açmadıkları için tutanak tutuldu. Tezgah açmayan esnafların iddialarına göre Zabıta Müdürlüğünce Perşembe pazarında tezgah açmayan esnafların Pazar günü Mehmet Akif Mahallesinde açılan Pazar Pazarında tezgah açtırılmayacağı mesajı çekildi.

Bucak Belediyesine ait zabıta ekipleri peynirci, süt ürünleri ve kuruyemiş satan esnafı ikinci kata alınmasındaki amacın kapalı pazarın ikinci katının hareketlenmesi içen alınan bir karar olduğunu belirttiler.

bucak kapalı pazarTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.