Bucak Oğuzhan MTAL öğretmenleri, Makedonya'da doğada eğitim modelini gözlemledi

Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yardımcısı Saadet Tülkay ve Çocuk Gelişimi Alanı öğretmenleri Emine Eroğlu ve Zeynep Betül Koçak, Erasmus+ kapsamında Makedonya'da bir haftalık iş başı gözlemde bulundu.

Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yardımcısı Saadet TÜLKAY ve Çocuk Gelişimi Alanı öğretmenleri Emine EROĞLU, Zeynep Betül KOÇAK, 29 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında Burdur İl Müdürlüğü Erasmus+Mesleki Eğitim Akredidasyonu 2022-1-TR-KA 121-VET-000064097 Personel Hareketliliği Konsorsiyum Ortağı olarak Üsküp/Makedonya NİKULECKREATİVA anaokuluna bir haftalık iş başı gözlemde bulundu.

İş başı gözlemde bulunulan NİKULECKREATİVA anaokulunda, öğrenciler sabah kahvaltısından sonra öğretmenleriyle birlikte eğitimlerine şehir parkında devam ediyorlar. (Tüm yaş grupları) Gün boyu yaz/kış fark etmeksizin mevsime uygun kıyafetlerle doğada yaparak yaşayarak öğrenme ortamı sağlanıyor. Çocuklar doğada bulunan materyalleri kullanıyor, ayrıca öğretmenlerinin hazırladıkları kurallı oyunları oynuyorlar.

Bu incelemeler sonucunda, "Erasmus Day" haftası kapsamında Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anaokulu öğrencileri bugün saat 11.00-15.00 saatleri arasında Fatih parkında eğitim-öğretimi doğada planlayarak iş başı gözlemde bulunulan okulun öğrenme ortamını gerçekleştirdiler. Uygulama Anaokulu öğrencileriyle güzel bir deneyimin ilk adımını "Erasmus Day" ile bütünleştirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Gözlemde bulunan öğretmenler, NİKULECKREATİVA anaokulunun doğada eğitim yaklaşımını çok beğendiklerini ve kendi okullarında da bu yaklaşımı uygulamak için çalışmalara başlayacaklarını ifade ettiler.

Bucak Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.