Burdur'da Amatör Spor Haftası Başladı

Burdur’da Amatör Spor Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Burdur’da Amatör Spor Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında kurulan stantlarda sporcuların gösterileri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, 78 Spor Kulübü ve 30 bin lisanslı sporcunun bulunduğu Burdur’da Amatör Spor Haftasının çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

Kemerkaya şunları söyledi; “ Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi, başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spora katılımın üst seviyede sağlanması ve ülkemizde topyekun spor bilinci ile kültürünün oluşturulmasıdır.”

Amatör Spor Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında 7 Ekim Cuma günü Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek törende 2022 yılında Ulusal ve Uluslararası turnuvalarda dereceye giren sporculara ödülleri verilecek.

burduryenigün

Burdur Amatör Spor HaftasıTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.