Burdur

Burdur 'Amatör Spor Haftası' Ödül Töreni ile tamamlandı

Burdur’da 4-10 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında kapanış ve kokteyl programı düzenlendi.

Burdur 'Amatör Spor Haftası' Ödül Töreni ile tamamlandı

Burdur’da 4-10 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında kapanış ve kokteyl programı düzenlendi.

Kapanış ve kokteyl programına Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, MAKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah Atay, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Şimşek, sporcular, antrenörler ve aileler katıldı.

Burdur Gençlik Merkezi’nde düzenlenen program saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Program Burdur ASKF Başkanı Mehmet Şimşek’in konuşmasıyla devam etti.

“Amatör spor, bir gönüllülük ve fedakârlık işidir”

Burdur ASKF Başkanı Mehmet Şimşek konuşmasında şunları söyledi;

 “Sözlerime dün akşam Dünya şampiyonu olarak bizleri onurlandıran Ampute Futbol Milli Takımımız ile Bölgesel Amatör Lig’e iyi bir başlangıç yaparak 2 maçını da kazanan ve şehrimizi sevince boğan Burdur MAKÜSPOR’umuzu tebrik ederek başlamak istiyorum. Amatör Spor Haftası 2012 yılından bu tarafa çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu yıl da İl Müdürlüğümüz tarafından çeşitli etkinlikler geçen hafta içerisinde gerçekleştirilmiş ve sonuçlandırılmıştır. Bu kapsamda hafta boyunca ilimizde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmiş, etkinliklerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Profesyonelliğe geçiş noktasının en önemli köprüsü olan amatör spor, bir gönüllülük ve fedakârlık işidir. Amatör spor ile uğraşan, fedakarlıklar yapan sporcuları, antrenörleri, kulüp yöneticilerini ve çocuklarını spora gönderen tüm anne, babaları yürekten kutluyorum ve yürekten teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz’e etmek istiyorum. 2021-2022 sezonunda 1. Amatör Küme’de mücadele eden il merkez takımlarının ilçelerde oynanan müsabakalarında araç tahsisi sağlamış aynı zaman da bu takımlarımıza müsabakalardan sonra yemek ücretlerini karşılamıştır. Aynı hizmeti 2022-2023 sezonu için de devam edeceği sözünü sayın başkanımızdan yaptığımız ziyarette almış olmanın mutluluğuyla kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Aynı şekilde amatör spora hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen başta sayın Valimiz olmak üzere Milletvekillerimize, İl Genel Meclisi Başkanımıza, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize ve ekibine teşekkür etmek istiyorum. 2021-2022 sezonunda ilimizde faaliyet gösteren tüm spor kulüplerine malzeme yardımı yapılmış yine aynı yardımlar 2022-2023 sezonu için de tüm spor kulüplerimize gelecek hafta başlayacak olan 1. Amatör Küme müsabakası öncesinde yapılacaktır. Bugün burada 2021 ve 2022 yıllarında Ulusal ve Uluslararası alanda derece almış 16 sporcumuza, 2 halk oyunları ekibimize, amatör spora hiçbir menfaat gözetmeksizin tamamen amatör bir ruhla uzun yıllar hizmet eden 5 değerli büyüğümüze ve yerel basında her zaman sesimiz olan 2 basın mensubumuza plaketlerini takdim edeceğiz.

“Şeker Fabrikası alanında atıl durumda bulunan çim sahanın gençlerimizin hizmetine kazandırılması bizim en büyük temennimizdir”

Sporda uluslararası arenada başarılı olmanın yolunun tesisleşme ve sağlam bir altyapının olduğu bilinmektedir. Ülkemiz genelinde yapılan tesislerin artışı da son olimpiyatlarda almış olduğumuz madalya sayısına yansıdığı görülmüştür. İlimiz genelinde son yıllarda spor tesisi anlamında güzel yatırımlar yapıldı ve yapılmaktadır. Bu kapsamda üniversitemi alanında yapılan yatırımlar ilimizin kalkınma ve spor turizmine büyük katkı sağlamıştır. Yaz boyunca Süper Lig takımlarımızdan Başakşehir ve Antalyaspor başta olmak üzere çeşitli branşlarda birçok takım hazırlık kamplarını burada yapmışlardır. Bu tesislerin ilimize kazandırılmasını sağlayan her platformda ‘ben amatörlerden geldim’ diyen sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere katkı sunan herkese amatör sporcular adına şükranlarımı sunuyorum. Merkez ilçemizde şu an mevcut bulunan 2 futbol sahamız maalesef yetersiz kalmaktadır. Şeker Fabrikası alanında atıl durumda bulunan çim sahanın gençlerimizin hizmetine kazandırılması bizim en büyük temennimizdir. İlimizde yapılan bu tesisler futbol branşıyla birlikte diğer branşlarda da takımlarımızın ulusal liglerde yer almasıyla daha da anlam kazanacaktır.

“Tüm şehrimizi Burdur MAKÜSPOR’umuza sahip çıkmaya davet ediyorum”

Son olarak en büyük temennimiz Burdur MAKÜSPOR’umuzun 3. Lig’e, 1. Amatör Küme şampiyonumuzun da doğrudan Bölgesel Amatör Lig’e yükselmesidir. İnşallah o sene bu sene diyorum ve tüm şehrimizi Burdur MAKÜSPOR’umuza sahip çıkmaya davet ediyorum. Burdur’umuzun ekonomik anlamda çıkış yollarından birisinin de spora ve spor turizmine gereken önemin verilmesi olacağı düşüncesiyle tüm branşlarda, ulusal liglerde takımlarımızın olması için bütün paydaşların ve sponsorların, amatör spora verilen katkıların tamamının vergiden düştüğünü hatırlatmak isterim. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. 2022-2023 sezonunun ilimiz sporu adına başarılarla dolu bir sezon olmasını diliyorum.”

Mehmet Şimşek’in konuşmasının ardından 2021 ve 2022 yıllarında çeşitli branşlarda ulusal ve uluslararası turnuvalarda dereceye giren 16 sporcu ile Amatör Spora destek olanlara plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Program Gençlik Merkezi bahçesinde düzenlenen kokteyl programının ardından sona erdi.

burduryenigün

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da amatör spor haftası kapanış programı
Etkinlik

Burdur'da amatör spor haftası kapanış programı

Burdur Valisi Türker Öksüz, Amatör Spor Haftası Kapanış Programında yaptığı konuşmada, amatör sporun çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutacağını ve toplumsal birlikteliği güçlendireceğini vurguladı.

Burdur'da Amatör Spor Haftası Başladı
Bölgesel

Burdur'da Amatör Spor Haftası Başladı

Burdur’da Amatör Spor Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Polis ekipleri uyuşturucuya göz açtırmıyor!
3. Sayfa

Polis ekipleri uyuşturucuya göz açtırmıyor!

Kastamonu'da polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ile yakalanan 2 kişi gözaltına alındı.

Termespor Sosyal Tesisleri Açıldı! Hayaldi Gerçek Oldu!
Bölgesel

Termespor Sosyal Tesisleri Açıldı! Hayaldi Gerçek Oldu!

Samsun’un Terme ilçesinde ‘Termespor Sosyal Tesisleri’ açılışı ile ‘Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi’nin tanıtım programı gerçekleştirildi.

Başkan Adayı Ertuğrul Tetik Halk Market Müjdesi Verdi
İş Dünyası

Başkan Adayı Ertuğrul Tetik Halk Market Müjdesi Verdi

CHP Nazilli Belediye Başkan adayı Dr. Ertuğrul Tetik, göreve gelir gelmez ilk hizmet olarak enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak, tamamen yerli ve doğal gıdaların piyasanın altında satışa sunulacağı belediye iştiraki olan Halk Marketler zincirlerini açacağını müjdeledi.

Başkan Adayı Bozbey ''İnegöl’ün raylı sistemle tanışmasını istiyoruz''
İş Dünyası

Başkan Adayı Bozbey ''İnegöl’ün raylı sistemle tanışmasını istiyoruz''

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “İnegöl’ün sanayi ile merkezi arasında raylı sistem ile tanışmasını istiyoruz. İnegöl-Kestel arasında da banliyö treninin işliyor olması gerekiyor” dedi.